"Fotke Milane (8) i Paše (13) su profesionalno režirane": Ombudsman tvrdi da su mali blogeri taoci

 
 
 ≫ 
  • 6

Mala blogerka koja deli slike na kojima se ljubi i spava u istom krevetu sa 13-godišnjim dečkom, tražila je sastanak sa poverenikom za dečja prava

Milana i Paša, Mikola Kuleba, Mykola Kuleba Foto: Shutterstock, Instagram/milamaxanets

Ne stišava se bura oko romanse ukrajinske blogerke Milane Mahanec (8) i pet godina starijeg Paše Paija. Devojčica i tinejdžer koji se ljube, spavaju u istom krevetu i dele detalje svoje ljubavi na društvenim mrežama - sve to uz blagoslov Milanine majke, danima su u žiži javnosti.

- Materijali na društvenim mrežama koji su izazvali skandal zbog "ljubavnog romana" između male Milane i Paše, profesionalno su režirani - izjavio je za TV kanal Ukraine 24 Mikola Kuleba, komesar za prava deteta.

On je dodao da su "u ovoj situaciji deca postala taoci".

- Kada sam saznao za skandal, odmah sam kontaktirao Ministarstvo unutrašnjih poslova, sajber policiju i Generalno tužilaštvo. Istraga je započela u ponedeljak i postalo je jasno da je reč o profesionalnim materijalima koje je režirao neko kome su deca taoci - objasnio je ombudsman.

Kuleba je takođe zahtevao blokiranje dečijih naloga na društvenoj mreži Likee, na kojoj osmogodišnja devojčica ima skoro sedam miliona pratilaca.

- Administatori ove društvene mreže napisali su mi da se u potpunosti slažu sa stavom da je to sramotno i neprihvatljivo za decu, i zabranili su ove naloge - rekao je on.

Devojčica se pre toga obratila Kulebi i pozvala ga da se lično sastanu.

Ona je izjavila "kako se nada da se dečji ombudsman zaista bori za pravdu" i uputila mu privatnu poruku preko interneta.

- Dobar dan. Mogu li se naći sa Vama i pogledati Vas u oči - napisala je Milana Kulebiju.

Milana i Paša Foto: Instagram/milamaxanets

Tada je devojčica pozvala svoje pristalice da ombudsmana zaspu komentarima u njenu odbranu. Zabeleženo je da je u jednoj noći više od 40.000 korisnika posetilo Kulebin Instagram nalog.

Milana i Paša Foto: Instagram/milamaxanets

Da podsetimo, policija je pokrenula istragu zbog veze osmogodišnje Ukrajinke i njenog 13-godišnjeg dečka, takođe blogera.

Psiholog Katerina Holzberg izjavila je da ponašanje osmogodišnje Ukrajinke Milane Mahanec ne odgovara starosnim karakteristikama razvoja deteta. Prema rečima stručnjaka, devojčica gotovo da nema dečiji život.

Inače, majka devojčice Darja Mahanec u potpunosti podržava svoju kćerku. Kaže da decu niko nije terao na to i da se oni stvarno vole, piše ukrajinski portal Favoritnews.in.ua.

Otac devojčice Aleksandar Mahanec bio je šokiran kada je saznao da njegova kćerkica ima dečka kod kojeg odlazi da prespava.

- Šokiran sam onim što se događa. Ovo je sve, blago rečeno, pogrešno - naglasio je Milanin tata.

Prema rečima male blogerke o vezi sa pet godina starijim Pašom, u početku su želeli samo da se zabave, ali se "kasnije sve pretvorilo u ljubav". Sada mladi influenseri prikazuju na Instagramu koliko jedno drugom nedostaju kroz patetične poruke.

Policija nastavlja istragu.

Video: Skandal trese Ukrajinu: Devojčica (8) i njen dečko (13) objavili vezu

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    21. mart 2021 | 14:48

    Dobro sta prenositw te bolestine koga briga??? Doci ce ljudi na slicnu ideju i ovde jer vi pisete o ovimaKao da su poznati

  • Vlada

    21. mart 2021 | 15:19

    Bolest

  • Iggy

    21. mart 2021 | 15:07

    Gde ovaj Svet ide..tesko nama, moje saucesce sledecim generacijama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA