"Moja supruga i ja se često svađamo oko novca - naš brak se raspada!"

 
 
  • 16

Da li samo novac može biti faktor raspada porodice?

brak, kriza, razvod, problemi u vezi, prevara, briga otuđenost tuga Foto: Shutterstock

Iako je moderno doba dovelo do širenja ideje o polnoj ravnopravnosti, žena sve više preuzima ulogu "jačeg pola".

Kućni poslovi i roditeljstvo većim delom padnu na ženina pleća, a neretko muškarci nemaju previše  razumevanja za ovu zahtevnu ulogu.

Jedan muškarac koji je zbog osetljivih porodičnih prilika insistirao na anonimnosti obratio se za pomoć psihologu. Ispričao je da mu se brak raspada ženinom krivicom. Njegova pritužba odnosi se na ženino nekontrolisano trošenje novca. Situacija u njihovoj porodici je specifična - imaju sina sa posebnim potrebama o kojem brine majka.

- Radim "od jutra do sutra" da bih mogao da izdržavam porodicu. Ali, čini mi se da moja supruga to ne ceni, jer se ponaša kao da nam novac pada s' neba. Njena prijateljica ima salon za negu lepote i moja supruga tamo troši neverovatne sume. Pored toga, primećujem da me zapostavlja. Prošle godine mi nije čak ni čestitala rođendan. Stalno se žali da je umorna i nesrećna.

Istina je da malo vremena provodim sa njom i sinom, ali mislim da je ona krenula stranputicom i da pokušava da reši problem na pogrešnom mestu i na pogrešan način. Naš brak se raspada, a ja ne znam kako da ga spasim - kaže ovaj suprug.

Odgovor psihologa:

Rekla bih da novac ovde nije jedino pitanje i jedini problem. Vaša supruga je, kao što ste i sami rekli, sve vreme posvećena vašem detetu kojem je potrebna velika briga i pažnja. Uz svu ljubav koju oseća prema detetu koje je rodila, konstantna posvećenost mališanu koji traži da neko non-stop bude uz njega iscrpljuje.

Istina je da su vremena u kojima živimo teška, da je novac neophodan, ali da li ste se ikada zapitali koliko je Vašoj supruzi teško što potpuno samostalno vodi brigu o vašem sinu? To je ogromna odgovornost i često je potrebno da joj neko priskoči u pomoć. Da li Vam je ikada tako nešto rekla? Da li ste ikada pomislili da biste mogli da radite manje i da s jednakom pažnjom i brižnošću učestvujete u negovanju vašeg sina?

Trošenjem novca na tretmane za ulepšavanje Vaša supruga pokušava da Vam stavi do znanja da želi makar na kratko da pobegne iz teških porodičnih okolnosti. Nije surovo imati "izduvni ventil", niti možete da očekujete od nje da sve radi sama. Najzad, to nije ni prirodno - Vi ste otac isto koliko je i ona majka.

Razumem Vašu potrebu da finansijski obezbedite porodicu, ali niste u pravu kada kažete da je novac "tačka razdora" u Vašem braku. Između Vas i Vaše supruge očigledno vlada nedostatak otvorene i iskrene komunikacije.

Razgovarajte. Pitajte je šta je muči i kako možete da joj pomognete. Samo iskrenim razgovorom moći ćete da dođete do rešenja koje će spasiti vaš brak.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. januar 2021 | 22:18

    Covekovo nezadovoljstvo jedino proističe kad nema para i sex ,jer na ovom svetu sve se vrti oko te dve stvari,jer sve se na kraju na tome zavrsava

  • Map

    11. januar 2021 | 22:28

    Stara izreka kaze" nesta para nesta prijatelja"

  • Hah

    11. januar 2021 | 23:06

    Odavno poznato " sirotinja na vrata ,ljubav kroz prozor" ....I moj brak puko zbog nemanja para..sta da se radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA