Blogerka objavila svoju golu fotografiju bez cenzure: Pokazala je višak kilograma i dlake na bradi

 
 
  • 5

Blogerka Laura Maza, koja redovno putem svojih društvenih mreža delo savete o roditeljstvu, odlučila je da otkrije kakve sve negativne komentare dobija na račun svog tela

Blogerka Foto: Printskrin Instagram/itslauramazza

Blogerka Laura Maza iz Australije se požalila da je mnogi korisnici interneta vređaju na račun fizičkog izgleda, skrećući joj pažnju da se ugojila i zapustila.

Umesto da pokrije svoje telo, Laura je rešila da se fotografiše potpuno gola ispred ogledala i pokaže sve svoje sitne mane, koje su potpuno normalne.

- Ugojila sam se, obrve su mi čupave, dobila sam nekoliko dlaka na bradi. Kao i mnoge druge žene i ja sam dobila višak kilograma tokom trudnoće, ali iako smo etiketirane kao zapuštene nemojte da verujete u to - napisala je Maza pored objave.

Ukazala je na stereotipe i komentare sa kojima se susreće.

- Čim se za ženu kaže da je zapuštena, ništa što trenutno radi se ne računa. Na primer, kada razgovora o depresiji s nepočupanim obrvama znači da ono što pričam nema nikakvu vrednost. Žena koja se porodila pre 18 meseci, a nema pločice na stomaku, mora biti lenja i sve što kaže o zdravlju nije istina - ironično je kazala Laura.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

Mama i blogerka je prokomentarisala standarde koje društvo nameće ženama.

- Kao žene, dužne smo da se pokažemo u svom savršenom izdanju. Niko ne treba da zna da se iza te savršene slike krije oblačenje, nanošenje šminke, popravljanje bora, vežbanje, popunjavanje usana, sređivanje noktiju, brijanje nogu - sve je to posao. Kada to učinimo, izgledamo normalno. Kad to ne učinimo, onda smo zapuštene - priča.

Laura je podsetila žene da one imaju pravo da izgledaju baš onako kako žele.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

- Ne morate da nosite laskavu odeću da biste sebe smatrali lepom i seksi. Ne morate da farbate izrastak da biste se smatrali pametnim. Ne morate da nosite slojeve spandeksa da biste oblikovali svoje telo ako to ne želite. Dakle, obucite trenerke, duks, majicu i opustite se! Vaša lepota se nalazi u vama  - poručila je i dodala:

- Prekomerna težina i guste obrve nisu zločin i neću se izvinjavati zbog toga.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Laura Mazza BAppSc(Psych) MSW (@itslauramazza) on

Njen post prikupio je na hiljade lajkova i komentara. Žene su prepoznale blogerkinu poruku kao jaku važnu, te su se zahvalile Lauri što je bila dovoljno hrabra da objavi svoju fotografiju.

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    14. oktobar 2020 | 23:37

    Bravo za Lauru. Ovo treba i mi muškarci da čitamo, jer lepota je u duši žene, u onom malom biću što ti je podarila, u ljubavi prema nama i prema tom biću a ne u šminki, botoksu, hemiji, izveštačenosti, itd. Prirodan izgled je nešto najlepše i najmirišljavije. Laura je u pravu.

  • Miš od kude Niš

    14. oktobar 2020 | 22:50

    A kude su joj te dlake na bradu ? Ja ni jednu nesam video

  • Milojko

    15. oktobar 2020 | 11:59

    Romantika ..zajedno brijemo bradu u kupatilu😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA