Deca jedu očima

 
  • 0

Da bi ste podstakli apetit svojih mališana neophodno je da im poslužite tanjir ispunjen namirnicama u što većem izborom boja

San svake majke je da joj dete više nikad ne mrljavi po tanjiru, već da svaki put sa zadovoljstvom slisti sve što je servirano pred njega. Međutim, mnoštvo roditelja vodi se zastarelim savetima o tome da će svoje male naslednike privući isključivo ako savršeno izbalansirani obrok, u čije spremanje su uložili toliko truda, odiše zamamnim mirisima i fenomenalnim ukusom, što su podaci koji zadovoljavaju čula odraslih osoba.

Kako pokazuju najnovija istraživanja, ono čime je decu zaista moguće namamiti na hranu jesu boje. Da bi se vaše dete uopšte zainteresovalo da se baci na posao žvakanja, neophodno je da mu poslužite hranu u najmanje šest različitih boja, dok je za apetit ljudi u zrelom dobu sasvim dovoljno tri nijanse na tanjiru. Isto tako, utvrđeno je da klinci padaju na obroke koji su servirani u maštovitoj formi, kao što je povrće naslagano u obliku nasmejanog lica.

Ovi rezultati objašnjavaju zbog čega deca toliko uživaju u slatkišima i drugim nezdravim poslasticama koje svoje kupce upravo dovitljivom šarolikošću mame sa polica.

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA