Viržini Viar je debitovala sa svojom prvom solo revijom za Šanel polse smrti Karla Lagerfelda (FOTO)

 
  • 1

Prezentovanjem kolekcije "Cruise 2020" pokazala je da vizija velikog stilskog majstora još uvek živi, ali i da "ona ima nešto da kaže", čime je pokrenuta nova era Šanela

Viržini Viar je promovisala svoju prvu solo kolekciju za Šanel posle smrti Karla Lagerfelda. U Parizu je pre dva dana prikazana njeno remek --delo "Cruise 2020" (Krstarenje 2020). Reakcije su izvanredne.

Viržini Viar je 30 godina radila sa poznatim kreatorom Karlom Lagerfeldom, sa kojim je i došla u Šanel. Kada je on preminuo u februaru ove godine, zauzela je i zvanično mesto kreativnog direktora prestižne modne kuće.

Prezentovanjem kolekcije "Cruise 2020" pokazala je da vizija velikog stilskog majstora još uvek živi, ali i da "ona ima nešto da kaže", čime je pokrenuta nova era Šanela.

Foto: Tanjug/AP

Tema najnovije Šanelove kolekcije

Viar je kolekcijom "Cruise 2020" obećela avanturu.

Sama pista za reviju je postavljena tako da modeli prolaze stajalištem pored pruge. To ukazuje na spremnost Šanela da putuje sa stilom, kao i do sada. Istovremen, pokazuje da će se ići i tamo gde ne znaju šta ih čeka i kako će ljudi na njih reagovati.

Foto: Tanjug/AP

Kolekcijom "Cruise 2020"

Viržini Viar je ostala verna osnovama koje je "pokupila" od Karla Lagerfelda, ali i uticaju koji ne sam brend ima i dalje neprevaziđena Koko Šanel. Tu su i dalje tvid i materijali koji se prilagođavaju obliku tela.

Međutim, 79 novih kreacija je urađeno tako da se više ističe ženstvenost i to serijom mašni koje ukrašavaju bluze, pojaseve i haljine.

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko modela je zasnovano na kolekciji iz 80-tih godina, odnosno na jarkim bojama jakni, pantalonama sa Šanelovim logom i džokavim blejzerima.

Foto: Tanjug/AP

Za žene sa francuske rivijere, tu su bele pantalone i prugasti džemperi, a pojavljuju se i stilizovane marame za glavu.

Foto: Tanjug/AP

Pastelne boje i puplin dominiraju haljinama, a publika je to sa oduševljenjem prihvatila.

Foto: Tanjug/AP

Revija je od najboljih stručnjaka ocenjena kao uspešna.

Pogledajte još slika sa prestižnog modnog događaja.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / harpersbazaar.com)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA