Žene su tražile savet šta da obuku za sahranu - evo šta su eksperti rekli

I na posledjni oproštaj morate da idete spremne po poslednjoj modi

  • 10

Iako to neće da priznaju, mnoge žene se i te kako spremaju za sahranu. Biraju odgovarajuću haljinu, obuću, šminku i slično. Evo šta eksperti za modu imaju da kažu na to.

Na jednoj internet stranici je žena postavila pitanje oko toga šta da obuče na sahranu. Polemika je odmah počela i uzela maha. Uključili su se čak i stručnjaci iz sveta mode.

Dakle, ona je planirala da na sahranu obuče elegantnu crnu haljinu koja joj je do kolena u kombinaciji sa crnim svilenim čarapama i čizmama na visoku potpeticu, ali joj je suprug rekao da je to previše. Rešila je da se posavetuje na internetu i evo šta su joj stručnjaci rekli.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Prvi saveti koji su stigli sugerisali su joj da obuče nešto duže ili da obuče pantalone ispod haljine. Onda su se oglasili i oni koji misle da je haljina sasvim odgovarajuća za ovakvu priliku.

Tada se oglasila Dajana Gotsman, stručnjak za estetiku, autor "Modne etikete za bolji život" i osnivač Škole protokola u Teksasu. Rekla je da je haljina slatka, elegantna i neudobna.

- Ova haljina je definitivno za svečane prilike: koktele, zabave, svadbe. Odaberite nešto konzervativnije, ipak idete na saranu. - rekla je Dajana i dodala da nije nužno otići na poslednji ispraćaj u crnoj garderobi.

- Ako želite da budete primećeni, čak i na sprovodu, onda odaberite neki diskretan nakit ili šešir - dodaje Gotsman.

Foto-ilustracija: pixabay

Savetnik za modu Megi Oldham se, takođe, uključila u raspravu. Ona kaže da na sahranu ne morate da nosite crno, ali da je tamna boja garderobe najprikladnija.

- Da biste izgledali lepo na sahrani nije vam potreban nakit, niti visoke potpetice, već diskretna haljina ispod kolena. Time zadovoljavate i etiku i estetiku - objašnjava Oldham.

- Odaberite neki lep šal i to je dovoljno od dodataka, a haljina dolazi u obzir ako nije od svetlucavih materijala - savetuje Megi.

(Telegraf.rs / independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    2. decembar 2018 | 11:41

    Imali ko od eksperta normaln, jedino ako za njih se trebaju spremat amen

  • x

    2. decembar 2018 | 12:27

    Ovo je sve poludilo .

  • srbin iz srbije

    2. decembar 2018 | 12:26

    Neko ko ide na sahranu hoce da bude primecen ? nenerovatno ,na sahrani glavni lik je POKOJNIK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA