Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena iskreno o 3 greške koje je pravila tokom braka: Smatra da nije smela, ali i da su vrlo česte

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kolumna jedne žene možda podstakne svaku od nas na razmišljanje

  • 0
brak burme Foto: Shutterstock

Jedna žena započela je svoju kolumnu iskazom o svom braku dugom devetnaest godina i osvrnula se na sve greške koje je počinila u istom.

- Kao i svi brakovi i moj je imao uspone i padove, posebno kada sam odbijala da shvatim kako da mu budem dobra žena. Imali smo svađe koje su se završile lupanjem vrata i škripanjem guma automobila. Izjavljivali smo ljubav i tražili izvinjenje preko telefona kada su nam se temperamenti ohladili.

- Razgovarali smo o našim problemima sve dok sunce nije izašlo ili dok "pušteni golub" mog muža nije razvedrio raspoloženje. Zajedno smo se molili, zajedno plakali, smejali se i zajedno smo dobili trovanje hranom nakon što smo jeli nedovoljno kuvane hamburgere. Pobedili smo. Izdržali - započela je pisanje.

Odgojili su troje dece u zajedničkoj viziji vaspitanja i maštaju o unučićima, ali ona se, ipak, pita na koji način je mogla da bude bolja.

1. Tretiram mog muža kao svoje četvrto dete

- Ponekad zaboravim da je moj muž - moj muž. Zaboravljam da je on vredan radnik, divan hranilac i otac pun ljubavi. Zaboravim da sam nekad sarkastična prema njemu. Zaboravljam da je moj posao da budem dobra žena, da ga ohrabrujem, dajem komplimente, cenim ga i podržavam. Često zaboravljam da on zaslužuje moje najveće poštovanje. Tako da, ponekad, kada uvidim da ga tretiram kao dete, pokušam da napravim korak unazad - istakla je.

2. Zaboravljam da moj muž ima potrebu za intimnim odnosima više nego ja

-Do 21.00 jedino što mi je na pameti je da savijam veš, stavim dečje grickalice u ruksake, zaključam vrata, nahranim naše neuhranjene ribe, podesim satove, operem zube i uđem u krevet da gledam svoju omiljenu emisiju. Želim da se opustim i da odahnem što je dan završen. Želim da se u potpunosti oslobodim svih stresora od tog dana. Nemam želju uvek za intimnim činom. Ženski nivo testosterona nije toliko visok kao kod muškarca. Često zaboravljam da ponekad ne treba da budem sebična - navela je.

Veza, muškarac i žena Foto: Shutterstock

3. Ne odustajem od osećaja kontrole

- Možda pravim gomilu grešaka, ali znam kako da pravilno napunim mašinu za pranje sudova. Znam i da okačim sliku tamo gde će izgleadti najestetičnije u našem domu.  Ne treba mi pomoć ni u jednoj od ovih oblasti, ali moj muž misli da bi ponekad trebalo da ga uključim u te odluke. Ponekad ga namerno nateram da pomisli da je njegova ideja najgora ideja - priznala je žena, a prenosi "Yourtango".

(Telegraf.rs)

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA