Ako flertujete na ovaj način, odmah ćete privući osobu koja vam se dopada

 
  • 1

Flert nije samo zabava, već i obavezan korak u pronalaženju prave ljubavi

Uspostavljanje kontakta očima na dve sekunde, pažljivo odabrana garderoba, kratki dodir rukom - sve su to naizgled sitnice prilikom flertovanja koje mogu da raspale plamen strasti u glavi osobe koja vam se dopada.

Tina Evert, stručnjak za muško-ženske odnose, smatra da je za uspešan flert važno da odaberete osobu koja je jednako privlačna kao i vi. Iako se u praksi njena teza većinski ispostavlja kao tačna, postoje izuzeci, pa tako mnogo zgodniji muškarac završi u emotivnoj vezi sa devojkom prosečnog izgleda i obratno. Ali, to nije pravilo.

Tina procenjuje da će parovi koji su jednako privlačni duže opstati u ljubavnoj vezi od onih koje deli velika razlika u fizičkom izgledu.

Ona ujedno otkriva kako da flertujete sa nekim ko vam se dopada da biste ga zainteresovali za sebe.

1. Privlačnost ne podrazumeva samo dobar izgled

Većina će se složiti da je atraktivan fizički izgled “ulaznica” za uspešan flert, ali oni koji smatraju da su samo duge noge, bujno poprsje ili izvajano telo dovoljni za uspeh i ne slute koliko greše. Privlačnost se ogleda i u stavu i energiji koji mogu da odigraju presudnu ulogu u uspešnosti flerta.

Evertova izdvaja nekoliko pozitivnih stavova koji mogu da vam pomognu da potražite osobe slične privlačnosti sa kojima biste flertovali.

“Fokusiram se na povezivanje. Partner je neko koga volim, a ne objekat ili cilj.”

“Preuzimam odgovornost za svoje uspehe tako što preuzimam inicijativu u životu i u međuljudskim odnosima.”

“Trudim se da preuzmem neophodne rizike, da prevaziđem svoje strahove i da povećam nivo udobnosti da bi moji ciljevi bili ispunjeni.”

2. Izbegavajte “zamku privlačnosti”

Često se događa da snažnu fizičku privlačnost prema nekome tumačimo kao “sudbinski znak” da moramo pošto-poto da budemo u vezi sa tom osobom. Ovo se događa kad se naša namera da flertujemo pretvori u trenutnu zaljubljenost, pa naši izbori postanu nesvesni.

“Zamka privlačnosti” prema nekome je poput radarskog sistema koji nam pomaže da pronađemo našu “metu”, a “zamka privlačnosti” nastupa kad bezumno i slepo pratimo taj radar. Tad više ne flertujemo iz zabave, skliznuli smo u zonu zaljubljenosti.

U zaljubljenosti nema ništa loše, ali u procesu pronalaženja nove ljubavi ona može uticati da izgubimo sebe ili da ugrozimo naše ciljeve i vrednosti.

Takođe, zaljubljenost može da sabotira šansu da se flert pretvori u dugu vezu.

3. “Uzimam ono što mogu da dobijem”

Ako usvojite ovakav način razmišljanja, u iskušenju ste da prihvatite manje nego što realno zaslužujete. Flert je zabavan, ali nije igra brojeva. Kad očekujete manje, dobićete manje.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znaci da radim sve suprotno.

    5. februar 2023 | 23:49

    I da me samo odbiju. Hvala puno. Ne zelim da se dopadnem nijednoj. Cuvam svoj imunitet na ljubav. I osecam se odlicno. Ne zelim da budem krtica i da budem sa polovnom robom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA