Evo zašto je laganje o novcu gore nego da imate aferu: 4 koraka kako da "popravite" situaciju

 
  • 0

Problemi uzrokovani finansijskim neverstvom mogu da budu jednako bolni i neuredni kao i ljubavna afera

Finansijsko neverstvo je svako laganje, skrivanje ili gomilanje novca unutar veze. I, da, problemi uzrokovani finansijskim neverstvom mogu da budu jednako bolni i neuredni kao i ljubavna afera.

Otkrivanje da vas je partner lagao u vezi sa novcem može da vas izbaci iz centra ravnoteže. Kao da ste na klizavoj palubi broda koji se klati gore-dole zbog ​​talasa. Verovali ste da možete da se oslonite na ovu osobu i da će ona ispred svih drugih uvek da bude iskrena s vama. Ali, sada ste tu gde jeste.

Nakon što vam se osuše suze i smiri grč u stomaku, suočeni ste da da preduzmete neke korake da popravite svoju vezu i svoje materijalno stanje. Razvod je skup, brak u besu nije najbolji izbor za život. Ali, srećom, postoji način.

Brak, novac Foto: Shutterstock

Pre svega, niste sami. Mnogi parovi se susreću sa bolom i borbom oko novčanih problema i tajni. Čak 15 miliona ispitanika u "romantičnim vezama", kako prenosi "Your Tango", priznalo je da su krivi za "finansijsku neveru". Ali, zahvaljujući njima, takođe je jasno i da je obnova poverenja nakon finansijskog neverstva zaista moguća.

Za to je potreban rad i posvećenost obe strane, ali može da se postigne. Predstavljamo vam četiri koraka kako da popravite svoju vezu nakon što vam je finansijska afera slomila poverenje.

1. Priznaj i oprosti

Dobar prvi korak u ovoj zbrci finansijske nevere je da priznate "aferu". Ili ako sumnjate da je vaš supružnik "neveran" da ga suočite sa pitanjem. Možda je situacija objašnjiva i razumna. A ako i dobijete priznanje da vam je lagano o novcu, duboko udahnite i dajte do znanja da se sa time završava danas.

Zapamtite - i vi doprinosite nedostatke u vezu. Dajte partneru do znanja da mu opraštate ili barem dajte do znanja da ćete, iako ste sada ljuti, slušati i raditi na tome da im oprostite.

Ponekad ćete morati da oprostite i više puta, jer se partnerovo ponašanje neće promeniti preko noći. Čak i ako ne žele da kriju svoju potrošnju ili štednju, možda su toliko navikli na to da iznova čine istu grešku.

Pokažite svoju snagu. Budi iskreni i praštajte.

2. Uspostavite novu rutinu

Sutra je novi dan. Stvari ne mogu da se odvijaju kao u prošlosti jer će uništiti i vašu vezu i vaše finansije, a ne možete da očekujete drugačije rezultate ako se oboje ponašate na isti način kao ranije. Promenite način na koji postupate sa svojim novcem.

Ako je, recimo, samo jedna osoba imala uvid prihode i rashode kućnog budžeta - prestanite s tim. Odrasli ste, odrastite. Oboje možete i treba da budete uključeni u finansije.

štednja, ušteda Foto: shutterstock.com

Ako ste zavisnik od kupovine, onda eliminišite neka iskušenja - prestanite da pratite brendove na "Instagramu" koji vas teraju da posegnete za svojom karticom, otkažite pretplatu na ažuriranja (i molbe) sa kreditnih kartica vaše prodavnice. Oslobodite se e-poruka o rasprodajama. Izbegavajte velike prodavnice i iskušenje da preterano trošite.

Sedite zajedno i identifikujte svoje problematične oblasti i dogovorite se da uspostavite nove rutine za rukovanje novcem.

3. Uklonite barijere

Otkrijte šta je ubilo vašu komunikaciju pre finansijskog neverstva. Da li ste primetili da će partner pre da vam pošalje poruke o stvarima o kojima je verovatno trebalo da sednete i razgovarate? Da li ste imali račune za koje oboje niste znali? Da li ste oboje znali za svaku kreditnu karticu koju drugi ima? Da li je neko od vas sakrio novac za ličnu kasu? Da li mrzite da pričate o novcu, zbog čega izbegavate takve razgovore?

Pronađite rupu zbog koje vaš brod tone i zapušite je. To ne znači da ćete da uklonite svu ličnu slobodu, ali insistirajte na potpunoj transparentnosti vaših troškova.

4. Nagradite svoj uspeh

Ovaj korak je lako zaboraviti, ali je toliko važan. Nagradite svoj uspeh. Proslavite promene koje napravite. Ako postavite novi budžet ili uspostavite novu rutinu i oboje se toga držite mesec ili dva – slavite. Izađite da večeru tog vikenda i nagradite vašu vezu, bez obzira na to koliko je korak koji ste preduzeli bio mali.

Naučite ponovo da verujete jedni drugima jer vaša veza vredi više od bilo kog iznosa. Budite transparentni, napravite neke pozitivne promene, idite zajedno napred i uživajte u zdravijem i bogatijem životu.

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA