Na dan venčanja doživeo je tešku povredu mozga: Uz podršku supruge ponovo je naučio da jede, hoda i govori

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Majk je pod konstantnim nadzorom lekara zbog višestrukih posledica povrede, a supruga je sve vreme uz njega

Kelsi Minat i Mihael Šulc krunisali su svoju ljubav 1. oktobra 2022, ali venčanje nije prošlo baš onako kako su planirali. Mihael, odnosno Majk je doživeo nezgodu, okliznuvši se na plesnom podijumu, što je rezultiralo teškom povredom mozga.

- Majk je prošao hitnu kraniotomiju u noći 1. oktobra da bi ublažio pritisak nastao usled krvarenja i otoka u mozgu. Utvrđeno je da je on zadobio povredu koja se naziva "contrecoup". Iako mu je tačka udarca bila potiljak, najveći deo povrede je bio desni prednji režanj jer je zamah prouzrokovao da njegov mozak udari u prednji deo lobanje. Majk se takođe suočio sa mnogim izazovima tokom svog boravka na intenzivnoj intenzivnoj, od infekcije u krvi, do višestrukih infekcija u plućima zajedno sa upalom pluća. Majk nam je pokazao da je borac i uz svu vašu podršku ne sumnjam da će biti nezaustavljiv tokom oporavka - napisala je Kelsi u jednoj "Instagram" objavi.

@kelseymynatt #braininjurysurvivor #braininjury #survive #tbi #tbisurvivor #tbiawareness #tbiwife #husbandwife ♬ Cool Kids (our sped up version) - Echosmith

Ona na svom "TikTok" profilu beleži svaki korak njegovog napretka i sve njihove zajedničke trenutke u bolnici. Majk je pod konstantnim nadzorom lekara zbog višestrukih posledica povrede. Isprva nije mogao da hoda i govori, a ruke su mu bile slabo pokretne. Uz terapiju koju dobija u bolnici, ali i uz ogromnu podršku i ljubav svoje supruge koja ga nijednog trena nije napustila, on polako napreduje. Redovno ustaje i vežba, naučio je ponovo da jede, da ustaje, hoda uz pomagala i govor mu postaje sve bolji.

Za to je najviše zaslužna njegova supruga koja mu je neizmerna podrška na svakom koraku. Mnogi njihovi pratioci su komentarisali kako se dive što ga nije napustila i da ima puno ljudi koji više ne bi bili u stanju da budu uz partnera u ovakvim situacijama. Međutim, Kelsi je svoj život podredila njegovom oporavku i nema sumnja da je ona velikim delom zaslužna za svaki novi korak koji Mark napravi.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA