Ovako su se upoznali princeza Dajana i Dodi: Kratka ljubavna romansa za koju je znao ceo svet

 
 
 ≫ 
  • 2

Iako su bili samo nekoliko nedelja u odnosu, mnogi su govorili da je Dajana pored Dodija pronašla sreću

Princeza Dajana je bila udata za sadašnjeg britanskog kralja Čarlsa, ali je poznato da njihov odnos nije bio idealan i da je Čarls sve vreme patio za Kamilom, s kojim je sada i u braku.

Pri samom kraju braka sa Čarlsom, spekuliše se da je Dajana imala niz veza sa uglednim muškarcima, u kojima je našla utehu, a javnosti je verovatno najpoznatiji poslednji u nizu, egipatski bogati naslednik Dodi al Fajed.

Al Fajed je bio poznat kao naslednik izuzetno bogatog oca, Muhameda, koji je svojevremeno držao čuvenu "Harrods" robnu kuću, fudbalski klub Fulam, kao i hotel "Ritz" u Parizu. Iako su mnogi mislili da će Dodi nastaviti porodični biznis, on je bio filmski reditelj.

Radio je na ostvarenjima poput "Chariots of Fire", "Breaking glass", "Hook", "The Scarlet letter"...

Iako veza između Dajane i Dodija nije trajala dugo, i to malo je bilo sasvim dovoljno medijima da im postanu tema broj jedan.

Upoznali su se 1986. godine

Dajana i Dodi su se upoznali 1986. godine na polo meču. Ono što je zanimljivo je činjenica da je Dodi tada igrao protiv Čarlsa. Međutim, posle tog događaja Dodi i Dajana nisu imali kontakt. Al Fajed je bio u braku s modelom Suzan Gregard, ali su se rastali posle osam meseci.

Malo pre nego što je obnovio kontakt s princezom, spremao se da se venča sa Keri Fišer, ali viđen je sa Dajanom tokom njenog odmora u Sen Tropeu sa sinovima Harijem i Vilijamom 1997. godine.

Ostavljena doslovno pred oltarom, Keri Fišer je angažovala slavnu advokaticu Gloriju Alred da je zastupa u njenoj tužbi protiv Dodija, zbog kršenja ugovora. Ona je tada tvrdila da ju je Dodi naterao da svoju karijeru ostavi po strani kako bi njihov odnos bio na prvom mestu.

U toku konferencije za štampu na kojoj je Fišer plakala dok je nosila prsten sa safirom i dijamantima koji joj je kupio Dodi, Alred je u ime manekenke rekla da ju je Dodi "emotivno vodio sve do oltara i napustio je kada su skoro stigli tamo".

Advokatica je takođe tvrdila da Fišer nije saznala za Dodijevu prevaru sa Dajanom sve dok nije objavljena fotoggafija njihovog poljupca.  Međutim, to nije uticalo na romansu Dajane i Dodija, koji su ponovo otišli na još jedan mediteranski odmor, piše "Elle".

Sumorni kraj avgusta 1997. godine

Dajana i Dodi su s luks jahte njegovog oca, avgusta 1997. godine otišli u hotel "Ritz" u Parizu. Dan kasnije, rano ujutru, BBC je izveštavao o tome kako je par napustio hotel automobilom, zajedno s vozačem Henrijem Polom i telohraniteljem Trevorom Risom-Džounsom.

Fotografije iz lifta na kojima se nežno drže za ruke napravljene su samo sat vremena pre nesreće. To je bio poslednji lep momenat; nakon toga im je ostalo samo 60 minuta života.

Paparaci su jurili za njihovim automobilom dok su prolazili tunelom Pont de L’Alma. U tom trenutku je Pol, koji je navodno bio pijan i pod dejstvom droge, izgubio kontrolu nad vozilom i slupao se.

Dodi i Pol umrli su odmah nakon udara. Francuski lekar koji je došao na lice mesta tvrdio je da je Dajana nakratko došla svesti, ali je umrla od zadobijenih povreda nakon što je prevezena u parisku bolnicu. Ris-Džons je bio jedini preživeo.

Dodijev otac Muhamed je tvrdio da u njihovu pogibiju umešana britanska kraljevska porodica jer je Dajana navodno nosila Dodijevo dete. Iako za te tvrdnje ne postoje čvrsti dokazi, milijarder je u javnost izašao s pisanim svedočenjem u kome je Dajana pisala da je znala da kraljevska porodica pokušava da je se reši.

Iako je njihova veza potrajala tek nekoliko meseci, uživali su u ljubavi, zajedno su otišli i u smrt.

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA