Glumica se udala za ljubav svog života nakon sumorne dijagnoze: On joj je dao razlog da živi

 
  • 0

Poznata glumica se udala za dugogodišnjeg prijatelja, postala odana maćeha i mama. Danas koristi invalidska kolica i ne može da hoda bez štapa. Njen muž ostaje pored nje

Kristina Eplgejt je bila prilično poznata po brojnim televizijskim i filmskim ulogama. Ipak, njeno najveće dostignuće nije bila njena karijera već to što je uspela da pobedi rak koji joj je dijagnostikovan 2008. godine, na vrhuncu njene karijere.

Kristina, koja se neko vreme borila i uspela da pobedi bolest, nije to uradila sama. Imala je prijatelje i porodicu pored sebe tokom cele bitke, a jedna osoba je, posebno, postala njena stena tokom celog tog perioda. I kasnije.

Naime, glumica i prijatelj sa kojim je bila nerazdvojna skoro trinaest godina, Martin LeNobl, počeli su da se zabavljaju 2008. godine, tek kada joj je dijagnostikovan rak dojke. Vest koja je šokirala i prestravila Kristinu, jer je već gledala kako se njena majka bori sa istom bolešću, pala joj je veom teško i kako sama priznaje, dala je sve od sebe da prihvati promene koje se dešavaju u njenom životu, kao i to da su se njeni "fizički atributi" promenili.

Christina Applegate Foto: Shutterstock

A Martin joj je u tome mnogo pomogao.

- Dao mi je nešto za šta zaista želim da živim i za šta da se smejem - izjavila je Kristina koja često spominje koliko je zahvalna što ima Martina uz sebe tokom cele bolesti. Na kraju, uspela je da i pobedi rak u avgustu 2008, iste godine kada joj je i dijagnostikovan.

Žena, maćeha i majka

I dalje zaljubljeni, nastavili su da izlaze dve godine nakon što je proglašena slobodnom od raka, a na Dan zaljubljenih 2010. godine su se veriloi. To je trebalo da bude drugi brak i za Martina i za Kristinu.

Prošlo je tri godine pre nego što su se u februaru 2013. konačno venčali. Do tada su već dočekali i ćerkicu Sejdi Grejs, koja je u vreme venčanja imala dve godine, a uveliko su se već brinuli i o Marlonu, Maritnovom sinu iz prvog braka. Ceremoniji su prisustvovali samo bliski prijatelji i porodica u njihovoj kući u Los Anđelesu. Kako su preneli tadašnji mediji, Nil Lejn je dizajnirao prstenje, a Kristinina haljina bila je kreacija Marije Lusije Hohan.

Kako je završila u invalidskim kolicima?

Međutim, nevolje za Krisitnu još nisu prošle. U avgustu 2021, ona je na "Tviteru" objavila da joj je dijagnostikovana multipla skleroza, bolest koja utiče na zaštitni omotač nerava. Pozdravila je sve svoje fanove, napomenuvši da oseća podršku od drugih koji se suočavaju sa istom bitkom.

Svega godinu dana kasnije, u oktobru ove godine, Kristina je još jednom oglasila na "Tviteru" i objavila da izlazi u javnost prvi put od kada joj je dijagnostikovana ova podmukla bolest. Zatim je pokazala štapove za hodanje koje koristi da joj pomognu dok se kreće.

No, stvari su se pogoršale, pa iako je u početku i mogla da hoda sa štapom, postalo joj je teško da se kreće okolo tokom dužeg perioda ili na ekstremnim temperaturama, a da joj telo ne izda i od tada je počela da koristi i invalidska kolica, prenosi "Amo Mama". 

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA