Zaboravite sve što ste znali o neverstvu: Ovo je brutalna istina o tome zašto žene varaju u braku

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Verovanje da je ženski libido slab i da žene varaju iz emotivnih razloga više ne važi

Nauka je otkrila da žene imaju više poteškoća da ostanu verne u braku od muškaraca, prenosi "Bodyandsoul.com.au".

- Čak i kada je brak dobar, i dalje vam nedostaje taj nalet osećanja i uzbuđenja zbog kojeg ne možete da jedete i spavate jer vas je nova osoba potpuno obuzela. To je ono zbog čega sam poklekla i nisam mogla da kažem ne neverstvu - baš je na ovaj način opisala razlog svog neverstva jedna 45-godišnja žena iz Melburna.

Prema brojnim istraživanjima mnoge žene u dugotrajnim vezama imaju tajne veze.

Stav da uglavnom muškarci varaju jer je njihova partnerka igubila interesovanje u spavaćoj sobi je zastareo.

Nauka kaže da se žene najviše bore sa monogamijom jer im je dosadno u spavaćoj sobi; one žude za seksualnom raznolikošću i, dok tu svoju želju ne ispune, biće neverne.

Antopolog i autorka knjige "Neistina" Vensdej Martin naziva ovo novo istraživanje velikom ispravkom. Martin je intervjuisala deset sociologa, istraživača seksa i antropologa za svoju knjigu o ženskoj neveri i kaže da je potcenjena slika o ženskom libidu, u koju smo godinama verovali, zapravo krajnje pogrešna. Ženski libido je živ i i te kako pokretan i želi da bude zadovoljen.

- Novo istraživanje ispravlja lažnu sliku o tome da žene imaju manji libido, da su žene prirodnije mnogamne i da je ženama lakše da budu partneri doživotno. Žene ne vole seks manje od muškaraca, a i njima je dosadna seksualna istovetnost – kazao je Martin.

Devojka, momak, mladic, par, raskid, problem, svadja Foto: Shutterstock


Razlog zbog kojeg žene varaju

Martin kaže da se mit da žene varaju iz emoivnih razloga dok muškarci varaju iz seksualnih razloga takođe poništava. Ona citira istraživanje Državnog univerziteta u Misuriju o grupi žena koje su koristile veb-stranicu Ešli Medison napravljenu za varanje.

Ovo istraživanje srušilo je nekoliko najdražih ideja o ženskoj neveri: da varaju samo kada su nesrećne u braku, da, za razliku od muškaraca, traže emocionalnu vezu, a ne seksualno zadovoljstvo.

- Žene koje su proučavali imale su jasne namere. Otišle su na sajt, kreirale profil, proverile kandidate, upoznale ih lično... Ovo je bio nameran proces. Želele su da nađu partnera za seks. Izjavile su da su u brakovima bez seksa i orgazma i tragale su za onim što nisu mogle da dobiju kod kuće. Inače, većina tih žena je bila srećna u braku, a ove afere su im bile način da ostanu u primarnim vezama. Dakle, zaista je mit da su žene koje varaju nesrećno udate – objasnila je Martin.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto!

    14. jul 2022 | 23:26

    Bože, koliko je trebalo da neko konačno ovo shvati!

  • Qwerty

    15. jul 2022 | 07:24

    Medjuljudski odnosi su toliko devalvirani da je u ovom vremenu biti bez partnerav pametan izbor.

  • Jes ali malo morgen

    15. jul 2022 | 08:48

    Zene varaju a muskarci posteni, ali u laktu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA