Inteligentne taktike kad izostane odgovor na SMS: Evo kako da oživite konverzaciju

 
 
  • 0

Svako od nas je iskusio osećaj nadolazeće propasti kad ne možemo da odlučimo šta da pošaljemo , a razgovor "umire"

Mnogo zadovoljstva i spokoja bi nam donela situacija kada bismo mogli da napišemo tekstualnu poruku kojoj ljudi ne bi mogli da odole da odmah pročitaju i, naravno, odmah odgovore. Ali, to baš i nije tako lako, pogotovo danas, kad svi negde žurimo i želimo što kraće da nam pišu i da im odgovaramo.

Međutim, postoje osobe koje vole da kuckaju dugačke poruke, sa rečenicama iz romana, gde objašnjavaju svoja osećanja, opisuju neku odeću iz šopinga do detalja ili atmosferu na nekom događaju. Složićete se, bilo bi krajnje glupo i nepristojno da im mi odgovorimo samo sa - "OK", "važi", "lepo", "super"...

Da se ne lažemo - svi smo iskusili ovu neprijatnu situaciju kad pošaljemo poruku, barem u nekom trenutku u životu. Ona dolazi sa osećajem nadolazeće propasti kada ne možemo da odlučimo šta da pošaljemo, a jasno nam je da razgovor "umre".

Kada šaljete poruku, imate više vremena da razmislite, a zatim da odgovorite. To je ono što je pozitivno kod slanja poruka. A da li želite da znate kako možete ponovo da započnete "umirući" razgovor, posebno sa nekim ko vam se dopada?

Prema portalu TheQueenMomma, sve što vam treba je nekoliko inteligentnih taktika i spremni ste da satima vodite razgovor preko tekstualnih poruka.

Teme sa kojima nema greške

Pre svega, bilo bi dobro da budete svesni činjenice da ipak treba biti dobar posmatrač i razumeti o čemu osoba kojoj šaljete poruke voli da priča. Ovo vam može omogućiti neprekidan razgovor.

Ako ste već slali poruke toj osobi, prođite kroz istoriju svojih tekstova. Možete da vidite koje vrste tekstova su došle do nezgodnog kraja, a koje teme su vas inspirisale da pišete bez napora.

Da bi ste bili informisani po ovom pitanju, najpre morate da pogledate profil osobe sa kojom se dopisujete. Ovo nije špijunaža, već "odrađen domaći zadatak" i trud oko nekog do koga nam je stalo.

Teme koje su "vekovima" u fokusu i o njima se stalno može pričati su:

  • filmovi koje smo odgledali u bioskopu ovih dana, zanimljive utakmice
  • priča o našoj profesiji/zanimanju - da li volimo to što radimo i zašto
  • kako se osećamo poslednjih dana (ovo je važno, jer tako stavljamo sagovorniku do znanja da se interesujemo za njegova osećanja, raspoloženja i slično)

Ako "zapne", uvek možete da "pozovete u pomoć mamu" i ubacite je u konverzaciju tipa:

"Danas mi je mama napravila picu, nešto novo, mnogo ukusno. Odmah sam se setila tebe, jer znam koliko voliš picu. Mogli bismo na večeru ovih dana, a?"

"Upravo sam videla tvoj post. Gde se to nalaziš? Prelepo je mesto, oduševljena sam pogledom, moram da obiđem to mesto."

"Ovo je bila preduga nedelja, mislila sam da joj nikad neće doći kraj... Imaš li i ti taj utisak, kako je tebi prošla?"

"Razmišljam da upišem časove joge, imaš li možda neku preporuku, ti ili neko tvoj blizak, ako je imao iskustva?"

"Koji su ti planovi za predstojeći praznik/vikend?"

"Kad bi dobio sedmicu, na šta bi prvo potrošio novac?"

Oči u oči ili "sigurica" iza ekrana?

Poruke su veoma korisne; brzo živimo, brzo razmenjujemo informacije, ali zar ne bi bar za osobe do kojih nam je stalo trebalo izdvojiti vreme za sastanak, za konverzaciju "oči u oči"?  Tada je manji rizik da konverzacija "zamre", jer uvek ima nešto što može da se desi između, u pauzi: pogled, osmeh, sjaj u očima, smešna faca, dodir podrške, nežni dodir... Nešto što će prekinuti neprijatnu tišinu i spontano povesti razgovor na novu stranu.

Ne krijte se iza ekrana! Tako se ne krijete od drugih, već od sebe, a to je uvek loš izbor i kratkoročno rešenje.

Kako je vama lakše da komunicirate sa osobom koja vam se dopada - preko poruka ili uživo? Podelite sa nama kroz komentare.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA