5 faza ljubavi kroz koje prolaze svi parovi: Do treće je lako, a onda dolaze problemi

 
 
  • 1

Svaka emotivna veza je specifična za sebe, ali, isto tako, sve imaju neke zajedničke komponente

Ljubavni par Foto: Pixabay

Svi imamo idealnu sliku veze kada upoznamo osobu za koju smatramo da je savršena za nas. U teoriji svi problemi i iskušenja deluju bezazleno, ali je u praksu to ipak drugačije. 

Ljubav putovanje bez jasnog krajnjeg cilja i ne treba očekivati ​​da ćemo u nekom trenutku moći da se osvrnemo i kažemo da su "savladani izazovi bili jednostavni" - jer gde god se nalazili, čeka nas još barem jedna prepreka.

Mnoga istraživanja koja su se bavila temom "ljubav" došla su do zaključka da svaka veza prolazi kroz pet faza, ali da mnogi parovi ostanu zaglavljeni u trećoj, posle koje se najčešće i rastanu.

Međutim, oni koji prebrode tu kriznu treću fazu, mogu da odahnu, jer pored sebe imaju pravu ljubav i srodnu dušu.

1. Zaljubljivanje

Prva faza je zaljubljivanje, u toku koje čak i pri samoj pomisli na posebnu osobu osetite "leptiriće" u stomaku. Tada najčešće maštate o vama kao paru i o zajedničkoj budućnosti.

U toku ove faze koja relativno traje kraće u odnosu na ostale, ubeđeni ste da je taj čovek ili ta žena prava osoba za vas.

Poljubac, par, ljubav, zaljubljeni, nova godina Foto: Unsplash/freestocks

2. Mane izlaze na površinu

Sad počinjete da primećujete ​​razlike između sebe i partnera, a neke stvari koje su nam pre bile simpatične sada počinju da nam smetaju. Osećaj ljubavi meša se s osećajem otuđenosti i muči nas jesmo li baš "savršeni" jedno za drugo.

3. Razočaranje

Ovo razdoblje se mnogim parovima može činiti kao kraj. Do sada su sve mane potpuno izašle na površinu, a pitanja koja ste uporno gurali pod tepih sad su očigledna.

4. Prelomni trenutak 

Četvrta faza je faza odluke oko ostajanja, odnosno raskida. Kad počnete ozbiljno da razmišljate o odlasku ili čak pravite planove za dalji život bez partnera, znate da ste došli do te faze.

Ljubav, zaljubljeni par Foto: Shutterstock

5. Znate da je to - to

Verujete da možete da pokorite svet i da ostvarite svaku vašu zamisao samo kada se držite zajedno. Ovo je faza u kojoj možete da počnete neki zajednički projekat - putovanje oko sveta, porodični posao, proširenje porodičnog gnezda.

Ako ste stigli do ove, poslednje faze, to je znak da pored sebe imate srodnu dušu i ljubav za ceo život.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA