4 znaka koji otkrivaju narcisa: Ako ste jake i pune samopouzdanja, posebno se čuvajte

 
 
  • 0

Zabluda je da se ovaj tip momaka zaljubljuje samo u emocionalno zavisne partnerke

Romantika, Božić, ljubav, vino, izlazak, zaljubljeni par, šampanjac Foto: Shutterstock

Jedna od najčešćih zabluda je da narcisi za emotivnu vezu biraju samo emocionalno zavisne partnerke kojima nedostaje samopouzdanje i samopoštovanje.

Zapravo, mnogo je češći slučaj da samopouzdane žene privlače narcise.

Iako ovo može izgledati čudno, važno je shvatiti da su narcističke osobine poput grandioznosti i samopouzdanja maska za duboku nesigurnost.

Ono što se čini kao višak samopouzdanja zapravo je zaštitni zid koji je podignut da spreči narcisa da prizna svoju nesigurnost i nedostatak samopouzdanja.

Istovremeno, narcis koristi taj lažni osećaj samopouzdanja i sigurnosti da prikaže svoju ličnost kako bi privukao samopouzdanu i uspešnu ženu.

Psiholozi navode nekoliko razloga iz kojih jake i samosvesne žene privlače narcisoidni muškarci.

Ovakve žene obično traže muškarca kome nije potrebna njihova stalna podrška, koji ima snagu i sposobnost da upravlja bilo kojom situacijom. Samopouzdane žene mogu biti oborene s nogu obiljem pažnje koju će im narcis dati.

Većina narcisa sposobna je da predvidi šta je jakim ženama potrebno i da im to pruži u početnim fazama veze. Postaju partner kakve su samopouzdane žene oduvek tražile. Narcisi to rade sa dovoljno autentičnosti da bi nastavili “šaradu” kratko vreme dok se odnos ne učvrsti i ne počnu da otkrivaju svoju pravu ličnost.

Narcisi se često osećaju sigurno sa jakim partnerkama, jer su se uvek borili sa doslednom roditeljskom figurom.

Odgovorna, samosvesna i uspešna žena uvek je privlačna za narcisa. Još ako pokaže empatiju i ljubaznost, postaje magnet za narcisa koji očajnički želi da ima te karakteristike.

Osim toga, narcis vidi jaku ženu kao izazov za osvajanje. Pruža mu osećaj da je jednak ili vredan da ima odnos sa nekim ko je uspešan, nezavisan i jak.

Svakoj uspešnoj i jakoj ženi od suštinskog je značaja da, ako ikako može zaobiđe vezu sa narcisoidnim muškarcem, pa bi zato trebalo da zna koji su "signali za uzbunu" kada sretne ovakav tip muškarca.

Narcis muškarac narcisoidna osoba Foto: Shutterstock

Psiholozi tvrde da su ovo četiri znaka skoro siguran pokazatelj da je vaš partner narcis.

1. On je "gospodin savršeni"

Iako bi novi partner mogao da bude "gospodin pravi", moglo bi doći do problema ako se čini gotovo previše savršenim.

Narcis će vas u početku pažljivo slušati i uvek će se setiti onoga što kažete da volite, u čemu uživate ili za šta imate strast i odjednom će sve to što vam se sviđa ugraditi u svoje sklonosti, izbore i odluke. Imaćete utisak kao da ste našli svoju "idealnu polovinu".

2. Hoće da pomera vaše granice

Narcis ima poteškoća s pomeranjem ličnih granica i može koristiti šale i komentare da pokuša da pomeri vaše.

Ako ovo primetite i iznesete, on će pokušati da se pravi da ne postoji problem, prebaciće ga na šalu ili će vas okriviti da manišulišete.

3. On "igra" na vašu empatiju

Manipulacijom, narcis "igra" na kartu vaše emaptije ili ljubaznosti da bi vam stao na put.

Ovo obično uključuje krivicu i pokušaje da vas postidi zato što radite ono što želite.

4. Žele da budete stalno sami

Iako može izgledati romantično, narcisi stvaraju osećaj izolacije i zavisnosti kada insistiraju na tome da budete sami. Budite oprezni ako novi partner nikada ne želi da izađete, provedete vreme sa prijateljima ili vas upozna sa svojim prijateljima i porodicom.

U nekim slučajevima, narcis može biti voljan da izađe sa vama, ali nikada ne želi da provodite vreme sami sa svojim prijateljima i porodicom ili van njegovog vidokruga.

Ako primetite da je vaš partner narcis ili ima narcisoidne osobine, razmotrite da li bi trebalo da ostajete u tom odnosu.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA