Da li da mu date drugu šansu ili da ga ostavite? Ovih 5 činjenica mogu da vam pomognu u odluci

 
 
  • 1

Kada je vreme da nastavite dalje

Svađa, raskid Foto: Shutterstock

Samo ste vi i vaš partner svedok vaše veze, prema tome, vi odlučujete u kom će pravcu ona ići i da li je treba nastavljati ili je vreme za rastanak.

Često nam emocije nametnu ružičaste naočare, pa izgubimo objektivnost. Nekada je teško doneti ispravnu odluku - da li raskinuti ili dati još jednu šansu.

Ipak, postoje neke smernice i preispitivanja koja vam mogu pomoći da jasnije sagledate situaciju i kompatibilnost vašeg odnosa

1. Nedovoljno pažnje

Svakodnevno zanemarivanje i sve češća nebriga o vašim osećanjima, pali "crveno svetlo". Ali, kako u životu nije sve crno ili belo, tako nisu ni emotivni odnosi savršeno dobri ili savršeno loši.

Najpre bi trebalo da sagledate svoju stranu ličnosti. Zapitajte se da li ste previše zahtevni, da li ste postali posesivni... Onaj ko je preokupiran samo svojim obavezama vidno izbegava svaku vrstu komunikacije.

Ukoliko partner pokazuje trud i naor da vam se približi, pruži pažnju, ali ga neki faktori u tome ometaju, onda je zaslužio šansu. Pokušajte da uspostavite komunikaciju i potražite, ako je to potrebno, pomoć psihoterapeuta.

zaljubljeni ljubavni par razdor razlaz svađa ljubavna, impotencija, prevara razvod Foto: Shutterstock

2. Maštate o drugom

Ukoliko vam partner postane vremenom neprivlačan, postoje stvari koje možete da uradite da biste "reanimirali" strast". To svakako podrazumeva otvoren razgovor i uvođenje inovacija u vaš seksualni život.

Ipak, ako vam je na umu drugi partner i ne možete nikako da se fokusirate na onog sa kojim ste trenutno, vi ste jednim korakom već van ove veze.

3. Brak? Nikako!

Ne vidite zajedničku budućnost sa vašim partnerom? Ovo je prvi indikator da vezu ne treba nastavljati, ali... Čak i u ovom slučaju postoji "ali" koje može značiti da veza ipak može da bude produktivna.

Ukoliko imate problem sa vezivanjem ili imate strah od zajedništva, moguće je da ćete vremenom promeniti mišljenje i shvatiti kako je život bez partnera prazan i jednoličan.

Ljubavni par Foto: Pixabay

4. Različiti pogledi na život

U vezama uvek neko više daje. Takođe, nismo svi istog temperamenta i karaktera. Ako vam ne smeta da budete neko ko ulaže u odnos, onda je to u redu, ali ne preko svojih granica i mogućnosti.

Ako imate zajednička interesovanja, iste poglede na svet, makar to bile i sitnice, onda je kompromis moguć. Ipak, ako se bitni životni stavovi ne podudaraju, vreme je da razmislite o odlasku.

5. Stalne svađe

Pod konstantnom tenzijom i stresom malo ko može da izdrži. Moderan stil života već je uzeo danak da bi isti model funkcionisao i u vašoj vezi koja treba da bude opuštajuća i da oboma prija. Kad osetite da su ugroženi vaš integritet i osećaj poštovanja, vreme je da bežite i nastavite dalje.

S druge strane, povremene prepirke mogu da budu konstruktivne, pa i da probude strast...

(Telegraf.rs)

Video: Počelo suđenje Miki Aleksiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA