3 bolne ženske istine o lažiranom vrhuncu: Muškarcima se ovo neće nimalo dopasti!

 
 ≫ 
  • 5

Žene su bile potpuno iskrene

žena krevet Foto: Pixabay

Većina polno aktivnih žena barem je jednom u životu odglumila orgazam. Neke žene to rade da ne bi povredile muškarca, a neke da bi probudile vlastiti libido.

U nedavno objavljenoj studiji u časopisu „Archives of Sexual Behavior“ o razlozima zašto žene lažiraju orgazam, istraživač je razgovarao sa više hiljada žena. Mnoge učesnice studije objasnile su da povremeno odglume orgazam „jer se to od njih očekuje“.

Ovo su tri najčešća razloga zbog kojih se žene pretvaraju da su na vrhuncu, a zapravo su kilometrima daleko od njega.

„Moram nekako da ga zadržim“

Evolucijska psihologija objašnjava fenomen lažnog orgazma kao „strategiju zadržavanja partnera“, pri čemu muškarci cene i priželjkuju orgazme svoje partnerke. U skladu sa tim, žene lažiraju orgazam kako bi zadovoljile svog partnera, nadajući se da će ga tako zadržati.

Ovu hipotezu potvrdilo je i još jedno novo istraživanje. Naime, žene koje su smatrale da će ih partneri varati, češće su lažirale orgazam.

„Želim da se moj partner oseća dobro“

Žene će verovatnije lažirati orgazam ako smatraju da će time zadovoljiti partnera. Većina žena složila bi se da muškarci ne bi trebalo da budu sebični u krevetu, već da je važno da se prilagode partnerki, njenim željama i potrebama.

Međutim, ono što sugeriše ovo otkriće jeste da postoji razlika između želje da žena doživi orgazam zbog vlastitog zadovoljstva, bez pritiska i potrebe za orgazmom kako bi zadovoljila partnera. Upravo ta razlika može da bude ključna razlika između stvarnog i lažnog orgazma za ženu.

„Zašto da ne glumim?“

Uverenja poput „žene su previše osetljive“ ili „muškarci bi trebalo da vole i poštuju ženu i da brinu o njoj“ mogu podsvesno da utiču na njenu (pod)svesnu odluku da li će nekada odglumiti orgazam ili ne. Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju negativna uverenja o svom polu i one koje muškarci ne poštuju češće lažiraju orgazam.

Lažni vrhunac za njih je neka vrsta osvete „jačoj polovini“; nemaju dovoljno snage i hrabrosti da prekinu lošu vezu ili brak, ali kompenzuju to na drugi način, „kažnjavajući“ muškarca odglumljenim orgazmom.

S druge strane, žene koje smatraju da bi muškarci trebalo da ih poštuju ređe se odlučuju da odglume vrhunac.

Video: Dušica o Dari i njenom bivšem: Srećna sam kada se ljudi tako nađu

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    12. novembar 2020 | 00:50

    Da vi cica kaze, vrhunac nema sanse da se odglumi, jel vama bre jasno to.

  • Maki1

    12. novembar 2020 | 01:08

    Kome treba onda takva zena?

  • M

    12. novembar 2020 | 11:00

    Ako neki muškarac veruje zeni koja je odglumila orgazam,onda je on pravi šonja!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA