Upoznavanje u doba korone: Kako zainteresovati potencijalnog partnera preko društvenih mreža?

 
 
  • 1

Sve je u očima, jer one su prozor u svet

Foto: Pixabay.com

Da su oči ogledalo duše i da se prema tome može pronaći srodna duša, dokaz je i onlajn svet u kome sve više vremena provodimo.

Anketa u kojoj je učestvovalo 1.000 odraslih ustanovila je da 43 odsto ljudi koketira više na virtuelnom sastanku nego u stvarnom životu.

Još 44 procenta oseća se prijatnije uspostavljajući "kontakt očima" prilikom upoznavanja putem interneta - što posledično povećava osećaj privlačnosti i povezanosti za polovinu (49 procenata). Ali utvrđeno je da je devet sekundi bilo optimalno vreme za zadržavanje kontakta očima kako bi se uspostavila veza, a 52 odsto smatra da nešto duže dolazi kao "jezivo“.

Selfi, devojka, telefon Foto: Unsplash

Takođe se pokazalo da se tri od desetoro više trude zadržati nečiji pogled u kameri kako bi bili sigurni da će osigurati interesovanje kod druge osobe.

Istraživanje je naručilo Virdžin media, koje se udružilo sa stručnjakom za govor tela, Edrijan Karter, kako bi pružile smernice samcima koji žele da uspostave trajne veze preko društvenih mreža.

izlazak, sastanak, ljubav Foto: Pixabay.com

- Ako možete da savladate pravu tehniku koketiranja koristeći kontakt očima na mreži, već ste na pola puta do drugog sastanka - rekla je Karter.

- Kada nas razdvaja ekran, imamo manje znakova na koje se možemo osloniti da bismo utvrdili da li smo uspostavili istinsku vezu sa ili žele da nas isključe - doslovno. Kada nekoga simpatišemo, naša podsvest instinktivno oponaša gestove, odvraćajući pogled od ekrana kako bismo proverili da li zadržavamo interesovanje i vraćamo pogled u oči.

Studija je takođe otkrila da digitalno zabavljanje isključuje tradicionalne znakove govora tela koji prenose interesovanje,pa više od dve petine slobodnjaka tvrdi da su izrazi lica važniji nego ikad prilikom koketiranja i da bi se utvrdilo da li susreti mogu napredovati u nešto više.

foto Pixabay foto Pixabay

Koketni izgled (37 procenata) i drsko namigivanje (17 procenata) takođe su rangirani kao siguran načini za dejtere koji znaju da li su zanimljivi drugoj polovini. Ali, 22 procenta je reklo da bi pogled dole mogao da nagovesti prerani kraj umišljene romantike, uz izbegavanje kamere ili kolutanja očima.

Osim što koriste oči za koketiranje, 48 procenata digitalnih dejtera priznalo je da je namerno izbegavalo kontakt očima ako im je neprijatno. Dok 37 posto anketiranih putem OnePoll-a to čini jer ne želi da ih vodi tako što se previše pojavljuju u njima.

Usavršite svoj pogled na mreži

Iako ste iza ekrana, kontakt očima preko interneta treba da se ostvari na isti način kao što je to fizički, gledanjem u oči osobe.

Fokusirajte se na njihove oči i lice kada ste na video pozivu - ne gledajte u kameru.

Postoji jednostavan trik koji možete pokušati da vidite da li vaš virtuelni prijatelj oseća vašu vibraciju. Pogledajte lice na ekranu, a zatim skrenite pogled ulevo - ponovite ovo tri puta. Ako vas još uvek gleda kada vam se pogled vrati na ekran, onda je zainteresovan.

Hajde da podignemo tradicionalne pokazatelje govora tela koje nije moguće uočiti na video snimku, jer ste obično vidljivi samo od ramena nagore. Pored naših očiju, način na koji se držimo i gestovi koje koristimo prenose osećanja i aspekte naše ličnosti.

Korišćenje puno gestova i mimike označava izražajnu i otvorenu ličnost, dok potisnuti i ograničeni pokreti ruku ukazuju na tih i povučen tip ličnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    12. januar 2021 | 12:41

    Suštinski sve zavisi od toga kakav stav imate. Osnovna greška kod uspostavljanja normalne komunikacije i to ne samo na društvenim mrežama, nego inače, a koju po pravilu čine žene je umišljenost. Njihov stav je od prilike kao da su muškarci roba koju one uzmu ako hoće ili ne uzmu ako neće, jer se rukovode napumpanim egom, a koji opet pumpaju muškarci šaljući im bezbroj poruka. Ono što one ne razumeju je da kvalitetnih muškaraca nema baš previše i da se oko kvalitetnog muškarca moraju itekako potruditi, ništa menje nego što se i muškarac mora potruditi da bi stekao poverenje neke kvalitetne ženske osobe. Muškarac koji zaista vredi apsolutno neće biti zainteresovan za umišljene i drske žene i takve po pravilu večito ostaju same, jer suštinski previše vole same sebe da im ne ostaje ništa što bi podelili sa drugim, a zdrava veza upravo zahteva stalno deljenje, dopunjavanje, poštovanje i sve što uz to ide. Sve dok mislite da ste bolji od nekog drugog i da je dovoljno samo da pozirate i zauzimate stav da drugi treba da obleću oko vas, a vi samo da govorite da ili ne, u velikoj ste zabludi. Tako kvalitetnu osobu sigurno nećete naći, već samo rizikujete da vas neko prevede žedne preko vode, potroši, a onda šutne i ostavi vas sa još većim kompleksima i frustracijama. Ne zavaravajte se da se to vama ne može desiti, jer niste ni svesne kakvih "majstora" ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA