Ne ide vam u krevetu? Evo zašto učtivost nikako ne pomaže u toku intimnog odnosa

 
  • 2

"Seks nikad ne bi trebalo da predstavlja težak rad, a ako naučite da po tom pitanju budete neljubazni, neće ni biti..."

Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Da li ste ikada lažirali orgazam kako biste poštedeli partnerova osećanja? Većina nas često nije bila iskrena u izražavanju svojih seksualnih želja...

U svojoj novoj knjizi "Moć neljubaznosti" (The Power of Rude), Rebeka Rid kaže da svoje potrebe treba da stavite na primarno mesto, piše The Sun.

- To što ste neljubazni ne znači i da ste gnusni, već da ste iskreni, direktni i odgovorni za svoje želje i potrebe. Seks nikad ne bi trebalo da predstavlja težak rad, a ako naučite da po tom pitanju budete neljubazni, neće ni biti – ističe Rid.

Istraživanja su pokazala da i veliki broj žena i muškaraca istraju do kraja intimnog odnosa, iako im ne prija, u cilju da ne povrede partnerova osećanja i učine da se oseća "neadekvatnim". Međutim, treba znati da vaš partner ne polaže pravo na vaše telo, koliko god da ste zajedno i koliko god puta da ste dotad imali seks.

Reći ne seksu ne bi trebalo da predstavlja emotivni problem. To bi trebalo da bude jednako sa svakim drugim vidom odbijanja – čaše vina ili odlaska u bioskop. Ako kažete da – divno, ako kažete ne – i to je u redu.

Nemate obavezu da imate seks sa drugom osobom ako vam nije do toga. Po tom pitanju možete biti neljubazni onoliko koliko je potrebno kako se to ne bi desilo.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxl

    31. avgust 2020 | 11:54

    U koliko oba partnera da kažemo podjednako ne učestvuju to postaje jako dosadno i glupo.

  • Cika Velja

    31. avgust 2020 | 08:23

    Da li onda i za neke "akrobacije" treba reci NE???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA