Žene se neće složiti, ali evo zašto film "Beležnica" nije zdrav po odnos sa partnerom

 
 ≫ 
  • 4

Većina nas je hipnotisano gledala romantičnu priču o Eli i Noi i želeli smo da nam se desi baš takva ljubav, a ipak, možda ne bi trebalo da se zanosimo previše

Scena u kojoj se Rajan Gosling i Rejčel Mekadams ljube na kiši je legendarna. Ona je verovatno upravo ono što većina parova zamišlja kada je u pitanju to kako veza treba da izgleda. Međutim, stručnjaci  za veze kažu da ljubavna priča između Eli i Noe zapravo nije dobar primer toga kako bi normalan ljubavni par trebalo da izgleda.

Prikazuje nerealnu sliku

Stručnjaci vide vezu između Eli i Noe kao nerealnu. Noa njoj piše pisma svakog dana i gradi joj kuću iz snova, čini za nju sve što je u njegovoj moći, a oni se, praktično, jedva poznaju. To postavlja previsoka očekivanja ljudi u pogledu toga kakav bi idealan partner trebalo da bude.

Zatim, nakon što se godinama nisu videli, Noa i Eli se ponovo spajaju i provode ostatak svog života zajedno. Ali, sve što zapravo, vidimo je njihova zanesenost i strast, a to, jednostavno, nije dovoljno da održi vezu toliko dugo.

“Savršeni” muškarac, zapravo, nije savršen

Neki smatraju da je Noa neverovatno romantičan, dok drugi smatraju da njegovo ponašanje i njegovi postupci pokazuju prilično nepoštovanje prema Eli. On ne prihvata “ne” kao odgovor  i čak preti da će se ubiti ukoliko ona ne bude izašla na sastanak sa njim. Takođe, to što je ubeđuje da leži sa njim nasred puta je veoma opasno, ali je prikazano kao nešto zabavno i avanturističko.

Njihova romantična veza je, zapravo, toksična

U filmu je rečeno da se Noa i Eli konstantno svađaju i nikada se ne slažu ni oko čega. Tokom tih svađa, oni vrište i gađaju jedno drugo. Ovo je pokazatelj nasilne i toksične veze, ali oni su pokušali da je normalizuju rekavši da su Noa i Eli, jednostavno, ludi jedno za drugim i da su te svađe normalne.

Slični filmovi za koje stručnjaci smatraju da su loši

Stručnjaci za veze su  filmove: “Prljavi ples”, “Noting Hil”, “Briljantin” i “Jastog” uvrstili na listu romantičnih filmova koje ne bi trebalo da gledate. Na primer, oni kažu da “Prljavi ples” prikazuje vezu po kojoj bi žena trebalo da bude zavisna od muškarca i čeka da je on spase, umesto da se sama suoči sa problemima.

“Briljantin” takođe prikazuje ženu koja mora da promeni sebe prema želji muškarca, kako bi mu se dopala. Stučnjaci za veze smatraju da ni ovo nije dobar primer prave ljubavi i kažu da, ukoliko se ljubav temelji samo na izgledu, neće potrajati.

Šta stručnjaci predlažu da gledamo

Među filmovima koji se stručnjacima dopadaju su: “Eni Hol”, “La la lend”, “Dnevnik Bridžit Džouns”, pa čak i “Ratovi zvezda: Epizoda 3 – Osveta sita”. Oni kažu da je u ovim filmovima ljubav prikazana mnogo realističnije i dosta manje glorifikovana, prikazane su sve teškoće koje podrazumeva veza, uključujući i napore koje činimo da bi ona uspela i komuniciranje sa partnerom.

(B.K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    4. februar 2020 | 18:13

    Ljubav kao na Titaniku. Za sva vremena i vecnost

  • Milun

    4. februar 2020 | 18:56

    Tadašnja devojka i ja nismo uspeli ni prvih pola sata da pogledamo... đubre od filma.. a ona me naterala da gledamo jer joj je sestra rekla kako je fim neverovatan.

  • Lol

    6. februar 2020 | 09:43

    Jastog je dobar film i ne vidim zašto je spomenut zajedno sa ovim limunadicama i ljigama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA