"Veliki broj ljudi je u braku s pogrešnom osobom, a sada ću vam otkriti i zašto"

 
  • 28

Nedavno istraživanje otkrilo je kako malo nas zapravo završi u braku sa pravom ljubavi

- Da li ste se nekada zapitali da li ste se udali za pogrešnu osobu? Postoji razlog zašto verovatno jeste, započinje svoju kolumnu Nadia Bokodi, seks blogerka i pisac.

Na hiljade brakova sklopljeno je ispred matičara, a veliki broj istih naišao je na protivljenje roditelja koji su uspeli da sagledaju situaciju iz više uglova i primete problem za koji su mladenci ubeđeni da ne postoji.

Na svu nesreću, gotovo 50 odsto tih brakova će se okončati i neće doživeti ni petu godišnjicu.

Na žalost, ne postoji knjiga o ljubavi i braku iz koje se uči tokom školovanja, a mnogi mladi nerado prihvataju savete i mišljenja roditelja koji iz svog iskustva mogu da daju dobar primer deci.

Ukoliko ste imali sreće odrasli ste u zdravoj porodici sa dva modela roditelja koji su postavili osnove za vaše ponašanje i odrastanje, ali ako ste među većinom onda ste odrasli u porodici u kojoj su se otac i majka trudili da održe uspešnu komunikaciju u kojoj na kraju nisu uspeli.

Odličan pokazatelj da ste se "uparili" s nekom ko nije prava osoba za vas je to da vam ta ista osoba dozvoljava da ponovo proživite neke disfunkcionalne stvari kojima ste nekada prisustvovali kao dete dok su vaši roditelji pokušavali da pronađu isti jezik, navodi Bokodi.

razvod, raskid, par, svađa Foto: Pixabay

Ipak, dobre vesti su su savršen partner ne postoji!

Jedna od najvećih dilema svake osobe je da li čekati pravu osobu ili reći da nekome s kim smo trenutno u vezi, a vreme nam je za brak i porodicu.

Nedavno istraživanje otkrilo nam je tužnu istinu, a to je da je čak 73 odsto ispitanika u vezi sa trenutnim partnerom pre svega zato što nisu uspeli da sretnu pravu ljubav za sebe.

I to nije sve, jedna od sedam ispitanica koja je u dugoj vezi smatra da njen partner nije pravi za nju.

Svi znamo da početak veze i nalet zaljubljenosti čine da osobu s kojom smo vidimo kroz ružičaste naočare, sve je savršeno i ništa nam ne smeta.

Svađa, raskid Shutterstock

Vremenom parovi ulaze u rutinu i osećaj zaljubljenosti nestaje. Tada većina parova ostaje zajedno jer misle da nisu u stanju da pronađu boljeg partnera i misle da je bolje da budu s bilo kime nego da su sami.

Zato su rezulatati ove studije takvi da je čak 73 odsto ispitanika reklo da je u vezi sa trenutnim partnerom samo zato što nisu uspeli da sretnu pravu osobu za sebe.

Da li vi možete da kažete da ste u braku sa pravom osobom?

(Telegraf.rs/B.K.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA