Ovako izgleda sklop ličnosti devojke koja se udala za najokrutnijeg serijskog ubicu na Balkanu

 
 ≫ 
  • 7

Mnogima je jasno koje beneficije on ima od ovog braka, ali šta je sa njom?

Pre nekoliko dana u Hrvatskoj je kao bomba odjeknula vest da se ozloglašeni trostruki ubica Srđan Mlađan, koji se već 21 godinu nalazi iza rešetaka oženio.

Svoju dvadesetogodišnju suprugu Eliju Malnar video je samo na slikama, a prvi susret se dogodio u zatvoru, na samom venčanju.

Pre toga su se redovno dopisivali, a kumovi su im bili zatvorenici. Verovali ili ne, u zatvorima širom sveta sklopljeno je hiljade takvih brakova, a zatvorenici i zatvorenice preko različitih stranica na internetu pronalaze osobe koje će se sa njima upustiti u takvu vezu.

Podsetimo, Srđan Mlađan je 1998. godine hicima iz automatske puške hladnokrvno i iz čista mira ubio šesnaestogodišnju Elizabetu Šubić. Nekoliko dana potom na pijaci je upucao iz kalašnjikova čuvara pijace koji je igrom slučaja preživeo, a iste godine ubio je i penzionera Petra Janičića. Potom je opljačkao banku nakon čega je i uhapšen, a onda je dobio kaznu od deset godina zatvora.

Prvi slobodan vikend dobio je 2002. godine. Otišao je u Zagreb i nije se vratio u zatvor, pa je opljačkao banku i ubio policajca.

Logično pitanje koje se postavlja jeste kakav sklop ličnosti ima neko ko odluči da se uda za zatvorenika čija su krivična dela zgrozila javnost?

- Priča kao iz filmova. Postoje osobe koje verovatno misle da će nekom svojom aktivnošću i ljubavlju uspeti da urade nešto i tu osobu promene. S jedne strane, te osobe veruju da su toliko moćne u nekom psihološkom smislu da će baš one biti te koje nekog mogu potpuno rekonstruišu. S druge strane, tu je činjenica da je izabrala nekog ko je poznata negativna figura i da postoji svakako jedan deo njene ličnosti koji se možda ne divi nasilju, ali može da odobri tu vrstu agresije. Veliko je pitanje ukoliko je ta osoba i sama napunjena nekim agresivnim porivima koje ne mora da ispoljava, ali može tako što će stalno biti u kontaktu s nekim ko ih definitivno ima. - kaže psiholog Aleksandra Janković u razgovoru za "Telegraf".

Kako kaže, u pitanju je sindrom devojke kriminalca koja od razbojnika pravi jagnješće, ali i sam izbor partnera umnogome govori da postoji izvesna devijacija i problem u samoj strukturi njene ličnosti.

Međutim, kako se ne plaši da i onda može postati jedna od njegovih žrtvi?

- Ona gaji precenjenu ideju da se njoj tako nešto ne može dogoditi i da će uspeti da ga drži pod kontrolom, a da zbog činjenice da ona nije jedna od onih koja ga je odbacila i osudila nego prihvatila i voli ga imati ekskluzivnu poziciju u njegovom srcu, biti bezbedna i zaštićena. Nada se i da će sutra po raznim medijima izlaziti priča o njoj kao o velikoj dušebrižnici i spasiteljki.

Srđan Mlađan, Najmlađi seriski ubica u Hrvatskoj Printskrin: Hrvatska policija

Još je zanimljivija činjenica da nije marila za osude okoline, pa Aleksandra kaže da se definitivno radi o devojci koja ima tendenciju da šokira i lupi šamar okolini.

- I to je takođe izraz neke agresije. Ona sigurno ima porodicu i prijatelje, i na ovaj način im šalje poruku da niko nije dovoljno dobar, a ako je vole oni će i prihvatiti njen izbor. To je vrlo agresivno, a ona očigledno neprekidno traži pažnju i popularnost.

S druge strane je i Srđan Mlađan koji će brakom sa Elijom dobiti i moguće zakonske beneficije i možda još ranije izaći iz zatvora.

- Njegova pozicija je više nego jasna. Neko ko je sve već to uradio je čovek koji očigledno sa socijalnim normama ne stoji baš najbolje u smislu da krši sva moguća pravila, a da ovim uspeva da od društva izvuče i dodatne beneficije uprkos svemu što je uradio. - zaključuje psiholog Aleksandra Janković u razgovoru za naš portal.

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(T.T./Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šteta

    30. oktobar 2019 | 14:03

    Pun zapad i amerika ovakvih slučajeva, udaje se za masovnog ubicu, žena monstrum.

  • Iva

    30. oktobar 2019 | 12:23

    I onda kada je bude tukao treba svi da je zalimo...

  • Dzonsi

    30. oktobar 2019 | 12:14

    I posle kazu da cika Adolf bio los, zna se gde bi ovakvi kod njega zavrsili, trebiti takve do istrebljenja. Kukolj genetike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA