Zavodljivo i seksi: Spremite afrodizijak večeru za Dan zaljubljenih i uživajte u strasti

  • 0

Dan zaljubljenih je idealna prilika da pokažete voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje, a kako biste učinili večeru zanimljivijom predlažemo vam da je spremite od dobro poznatih afrodizijaka.

Zavodljivu večeru započnite pićem koje će učiniti da vam krv malo proključa. Za pripremu ovog pića potrebno vam je 1/4 čaše vodke, sok od jedne pomorandže, sok od jednog limuna, sok od jedne limete, gazirani sok od pomorandže i kolutovi limuna i limete za dekoraciju.

Foto: Pixabay.com

Podelite količinu vodke i sokova u dve čaše pune leda. Sipajte gazirani sok od pomorandže poslednji i ukrasite čaše kolutom limuna i kolutom limete.

Kao glavno jelo predlažemo vam pečenu piletinu sa cveklom i salatu od spanaća. Ovo afrodizijak jelo je veoma koloritno, ukusno i neće vas ugojiti jer se sastoji od zdravih namirnica. Ukusno je i lako za pripremu, a potrebno vam je malo soli i sveži biber, 2 komada pilećih grudi, 3 kašike maslinovog ulja, 4 manjih ili jedna velika cvekla koju ćete očistiti i iseći na trake debljine 1cm, 2 kašike limunovog soka, pola kašičice vlašca i 4 šoljice svežeg spanaća.

U pleh obložen aluminijumnskom folijom poređajte meso i posolite. U činiju stavite cveklu, jednu kašiku maslinovog ulja, so i biber. Poređajte oko piletine i pecite 10 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 20 minuta.

Foto: Pixabay.com

Dok se meso i cvekla peku u činiju pomešajte preostale dve kašike limunovog soka, vlašac, so i biber i dodajte spanać. Izmešajte da se sve lepo sjedini i servirajte uz piletinu isečenu na komade na dva tanjira.

Topli čokoladni desert je veoma ukusan i od afrodiziaka ima čokoladu i kofein koj idaje energiju. Servirajte ga odmah pošto ste ga napravili tako da će sredina biti slasno otopljena u vašim ustima. Napravite dva odvojena kolača od sledećih sastojaka: 4 kašike neslanog putera, 1 kašika šećera, 85g čokolade, jedno jaje, jedno žumance, 2 kašike brašna, 1,5 kašika espresa, malo soli i 1/2 šoljice šlaga.

Ugrejte rernu na 230 stepeni. Istopite na pari čokoladu i puter i mešajte dok se ne sjedine. U drugoj posudi izmutite jaje i žumanca, dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Dodajte smesu u čokoladu, brašno, kašiku instant kafe i so i mešajte dok se ne sjedini. Sipajte u dve posudice za pečenje i pecite dok se ivice ne zapeku dok sredina ostaje blago nepečena. Pecite tako 10 do 12 minuta, ostavite da odstoji jedan minut i onda istresite u tacnu za serviranje. Izmutite šlag i dodajte mu preostalu kafu. Ukrasite kolače ovim kafenim šlagom, pospite malo kristal šećerom i servirajte odmah.

(Telegraf.rs/bedsider.org)

Video: Nikolić: Tri pacijenta iz Čoke primljena sa teškim opekotinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA