12 novogodišnjih rezolucija koje svaki par mora zajedno da donese ako želi stabilnu vezu sa puno ljubavi

 
 ≫ 
  • 0

Ove stvari zaista morate da odlučite zajedno

Stiže Nova godina i na vama je da još više učvrstite svoju vezu. Zbog toga je važno da ovih 12 prazničnih rezolucija donesete zajedno i da nastavite da plivate u mirnim vodama vaše veze.

Parovi bi trebalo da imaju drugačiju novogodišnju praksu kada su važne odluke u pitanju, a to je da ih donose zajedno.

Evo kojih dvanaest rezolucija bi trebalo da vam bude prioritet.

Radite dobre stvari zajedno

Nemojte da praktikujete ovu odluku samo tokom praznika, jer vaša veza bi trebalo da bude živa tokom cele godine. Na najlepši mogući način ćete se povezati sa partnerom ako radite dobre stvari zajedno. Tokom decembra ste sigurno mogli na svakom ćošku da se bavite humanitarnim radom, bar u narodnim kuhinjama, ali verujte na reč njima volonteri trebaju tokom cele godine. Odvojite vreme i pozabavite se tim, ili nečim sličnim.

Pažljivo se hranite

Mnogi parovi se hrane putem dostave gotovih jela. Time se gubi čar pripremanja hrane s ljubavlju i intimnost za trpezarijskim stolom koja je neminovna kad u nešto uložite vreme i trud. Zqato nemojte sebi da dozvolite da vam drugi pripremaju obroke, već zadržite tu naviku. Naravno, bilo bi lepo i da se smenjujete u kuhinji.

Foto: Pixabay.com

Znojite se zajedno

Može se desiti da vi ili vaš partner nabacite koju kilu više, pogotovo tokom praznika. Kada dođe na red mršavljenje uz naporne treninge, ne dozvolite da partner sam radi vežbe, već mu se pridružite i napravite dobar potez za zdravlje.

Seks je prioritet

Kakva god da je situacija i koliko god da ste umorni, ne dozvolite da vam to omete uživanje u seksu. Osim što održava vezu vitalnom, seks je značajan i za vaše celokupno zdravlje, jer dovodi do lučenja dobrih hormona koji regulišu metabolizam i san.

Ne svađajte se oko sitnica

Glavna greška svih parova je što troše svoju energiju raspravljajući se oko sitnica. To nikako ne bi trebalo da radite, jer nema mnogo smisla. Svađama se ništa ne može rešiti, a sitnice služe samo da vas zamaraju. Bolje se fokusirajte na suzdržavanje i pomoći ćete i sebi i partneru.

Foto: Pixabay.com

Budite iskreni u emocijama

Kada obratite malo više pažnju na detalje shvatićete koliko ima emocija koje krijete od partnera. To nikako nije dobro. Jedna od tih emocija je definitivno ljubomora. Kada upadnemo u ovo vrzino kolo, sami sebe izjedamo, a partner za sve to vreme nema pojma o čemu se radi i zašto smo toliko nervozni. Bilo da je ova emocija ili neka druga u pitanju otvoreno razgovarajte i otkrićete koliko toga imate zajedničkog.

Isključite tehnologiju iz zajedičkog života

Danas parovi provode dovoljno vremena zajedno, ali ga malo na kvalitetan način iskoriste. Svima je važnije da budu aktivni na društvenim mrežama i da odgovore na svaku poruku, nego da u potpunosti partneru posvete pažnju. Vi nemojte biti jedan od ovakvih parova.

Budite prijatelj svom partneru

Kada bolje razmislite i nije tako teško biti romantičan, u poređenju sa tim kako je teško biti prijatelj svom partneru. Koliko vas može da da pravi savet svom partneru, a da ne unese sebe u taj izazov, odnosno da se ne pronađe u rešenju situacije? Pravi prijatelj je onaj koji želi objektivno dobro drugoj osobi, bez obzira koliko to košta njegova osećanja.

Foto: Pixabay.com

Slušajte

Mnoge rasprave se povedu upravo zbog toga što neko od vas ne sluša pažljivo šta onaj drugi govori. Kada bi se više skoncentrisali i kad bi vam fokus bio rešenje problema, onda ne biste ni dolazili u ove neprijatne situacije. Slušajte partnera od početka do kraja i uvažite njegovo mišljenje, pa neće biti problema u vezi.

Manje kritikujte, više hvelite

Ljudi su po prirodi skloni kritikovanju drugih, a mnogo više uživanja možete priuštti ako češće pohvalite svog partnera. Kada je pohvala u pitanju, većina osoba je doživi kao svojevrsni vetar u leđa, pa se trude još više da poboljšaju svoje ponašanje.

Pobedite zajedno loše navike

Svako od nas ima loše navike, a kada smo u dugim vezama vrlo često prihvatamo i partnerove. Na primer, ako pušite, nemojte dozvoliti da se partner sam muči u pobeđivanju ove zavisnosti, v eć mu se pridružite. Biće vam i lakše, a i dokazano je da su veće šanse da istrajete.

Foto: Pixabay.com

Igrajte se

Ovo je nešto što bi trebao da radi svaki zdrav par. Da, vi jeste odrasli, ali važno je da sačuvate dete u sebi, jer vas ono hrani energijom. Ovo važi i za vašeg partnera. Igrajte se zajedno: jurute se, gađajte se jastucima. A u ovo zimsko vreme možete da pravite Sneška Belića zajedno.

(Telegraf.rs / yourtango.com)

Video: Aleksandar Šapić na otvaranju nove autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA