Anja Radić, Miss Srbije: Humanost, obrazovanje i promocija pravih vrednosti su cilj ove krune

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 13

Anja Radić (21) iz Beograda izabrana je za najlepšu Srpkinju. Samo za naš portal otkrila je šta za nju znači ova titula

Naširoko je poznato da su žene sa Balkana oduvek mamile uzdahe svojom lepotom, a dovoljan je samo jedan pogled na fotografiju Anje Radić da zaključite zbog čega je to tako.

Anja Radić (21) iz Beograda je pre više od nedelju dana u Egiptu odnela titulu za Miss SrbijeAnja je i studentkinja Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment, a kako je otkrila, njen životni moto je: "Ne treba ići kroz život, već rasti kroz život."

Kako novoizabrana misica kaže, uzbuđenje povodom  pobede je još prisutno, utisci se polako sležu, ali je trenutno fokusirana na to da svoj mandat iznese na što bolji način.

- Emocije i uzbuđenje i dalje postoje. Bila sam šokirana kada su izgovorili moje ime. Mislim da ne postoje reči kojima bih mogla da opišem kako se sam osećala u tom trenutku. Suze su, naravno, bile prisutne - priseća se Anja u razgovoru za Telegraf.

Anja je već duže vreme u svetu mode, te je izbor za Miss Srbije bio logičan sled okolinosti. Zanosna brineta ističe da je imala želju da istakne da misice nisu samo lepe, već da imaju mnogo toga da kažu i pokažu.

Nije treća, već je druga sreća

Aktuelnoj misici ovo nije prvo pojavljivanje na izboru. Naime, Anja se 2019. godine prijavila za Miss Srbije i ušla je u top 20.

- Te godine nisam osvojila nagradu, ali sam nastavila da radim i da se trudim. Verovala sam u sebe, pa sam se prijavila opet i ovaj put postala Miss Srbije.

Izbor za Miss Srbije je ove godine održan u Egiptu, što inače nije praksa, a Anja je za naš portal ispričala kako je izgledalo celo iskustvo i otkrila kako su tekle pripreme u ovoj zemlji.

- Mi sve već dve godine pripremo. Dobijamo savete, imamo sastanke. Prva faza priprema je bila u Kovilovu, a druga u Egiptu, u kom smo bili samo sedam dana. To je, pre svega, bio jedan veliki turistički poduhvat, jer smo predstavljali 10 gradova Srbije i 10 gradova Egipta. Pored toga smo imali i "Serbian fashion day", odnosno, Srpske dane mode, koji se održavaju u sklopu nekoliko revija, naših i stranih najpoznatijih dizajnera. I eto, uspeli smo da sklopimo toliko važnih stvari u samo sedam dana.

"Predrasuda će uvek biti"

Anja se osvrnula i na to da je uvreženo mišljenja da atraktivna žena ne može da bude svestrana, pametna i lepa, pa je otkrila da je i ona sama nailazila na predrasude okoline.

- Predrasuda će uvek biti. Naravno, ljude uglavnom boli uspeh, ali gledam da, kada primam kritike, to budu ljudi koji već imaju neki uspeh iza sebe i da ti komentari imaju neku osnovu - istakla je misica.

Srpska lepotica je dodala i da postoje i predrasude kada je reč o ishrani manekenki i ističe da će u toku svog mandata uraditi sve da priča o pravim vrednostima, koje su, kako kaže, u današnje vreme "iskrivljene".

- Humanost i obrazovanje su cilj ove krune. Naravno da se trudim da se hranim što zdravije i da uvek imam neku fizičku aktivnost. Treniram dva-tri puta nedeljno, što bih preporučila svakome, ali uvek se desi da i ja pojedem neki slatkiš i nešto što ne bi trebalo - kaže Anja Radić.

Šminka, frizura, kruna, štikle, lenta, svečana haljina su postali obavezan deo Anjinog stajlinga od trenutka kada je proglašena za Miss Srbije. Na pitanje šta jedva čeka da obuče kada dođe u svoja četiri zida i odloži lentu i krunu, misica je odgovorila:

- Još kao mala sam volela da se sređujem. Volim da izgledam lepo, pa tako i sada kada dođem kući i skinem svoju prelepu haljinu, gledam da budem u nekom pristojnom izdanju.

Anja će u decembru ove godine predstavljati Srbiju na izboru za Miss sveta.

Ceo intervju sa aktuelnom Miss Srbije možete pogledati na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA