Ceo život se bori sa gojaznošću, a sada zarađuje na oblinama: "Volite sebe, jer niko drugi neće"

 
 
  • 5

Bokovi su joj široki 149, struk 99, a obim butine 86 centimetara

Heather Johnson model obline plus size Foto: Profimedia/Mediadrumworld.com/@heatherj.143

Heder Džonson (38) iz Južne Karoline pre nekoliko godina otkrila je da boluje od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok šake i stopala ostaju iste veličine.

Osobe koje imaju ovo oboljenje poput Heder najčešće imaju manji struk i torzo u odnosu na ruke i na donji deo tela, gde je koža mekana i rupičaste teksture. Nesvesna svoje dijagnoze, ona je od šeste godine bila na raznim dijetama, koje u većini slučajeva nisu davale nikakav efekat.

- Ceo život sam imala problem sa viškom kilograma, a prvi put sam sa šest godina shvatila da sam gojaznija od druge dece, pa sam u razgovoru sa roditeljima odlučila da krenem na dijetu - rekla je ona.

Heder se oduvek borila sa kilažom, pa je tako sa samo 30 godina imala više od 192 kilograma. U dogovoru sa lekarima, Heder je odlučila da ode na operaciju želuca i smanji ga, pa je na taj način izgubila čak 74 kilograma.

Poslednjih nekoliko godina ona održava kilažu od 129 kilograma. Bokovi su joj široki 149 centimetara, struk 99, a obim jedne butine joj je 86 centimetara. 

Kako kaže, za lipoedem je prvi put čula na društvenim mrežama, pa je odlučila da pomoć potraži kod stručnjaka.

- Kada sam saznala za svoje stanje, to je za mene bilo olakšanje. Bila sam srećna, jer sam prestala da se opterećujem - kaže Heder.


Ona na društvenoj mreži Instagram objavljuje provokativne fotografije na kojima nosi kratke haljine, donji veš i bikini u nadi da će ljudima koji takođe boluju od lipoedema pokazati da su savršeni baš takvi kakvi jesu.

- Odlučila sam da prihvatim svoje telo, jer ako ne volite sebe, niko drugi neće - napisala je Heder ispod svoje objave na Instagramu.

Njen profil na društvenoj mreži Instagram primetili su ljudi iz modne agencije koji su joj ponudili da je fotografišu, a sada je to način na koji Heder zarađuje novac.

(Telegraf.rs)

Video: U okviru BITEF-a izvedena predstava "Antigona u Amazonu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA