≫ 

Njegovo veličanstvo - crveni ruž: Saveti šminkera kako da ga uskladite uz vašu boju tena

Crveni karmin je večiti izazov u šminkanju, a žene s njim mogu da izgledaju kao kraljice , ali i kao nešto sasvim suprotno od toga

  • 0
crveni ruž, karmin Foto: Pixabay

Gotovo da nema žene koja nekada nije poželela da stavi crveni ruž, ali koja se istovremeno nije pribojavala da on neće delovati vulgarno.

Moglo bi se reći da je šminkanje neka vrsta umetnosti, a vrhunac tog umeća je izabrati boju ruža koja vam najviše pristaje.

Kada je u pitanju izbor nijanse crvenog ruža, glavna tajna je pronalaženje prave nijanse za vaš ton kože. Crveni ruž je univerzalni klasik, glamurozan, ali je veoma važno malo predznanja pre nego ga nanesete na svoje usne.

Verovatno ste se zapitali milion puta kako ga Merlin Monro tako savršeno nosila, a odlično stoji i Gven Stefani, koja sa njim na usnama izgleda kao prava kraljica.

I naravno objašnjenje ste verovatno našli u tome da imaju profesionalce koji ih šminkaju, a uz sve to jasno je da ovaj boja ruža svakako savršeno pristaje plavušama.

Ali, šta je sa svim onim vrućim neverovatnim brinetama poput Monike Beluči ili Penelope Kruz?

Crvena boja karmina i na njihovim ustima izgleda savršeno. Pitate se u čemu je tajna?

Crveni ruž šminka kozmetika Foto: Shutterstock

Profesionalna šminkerka Marija Gavrilović podelila je za Telegraf savete za savršene crvene usne i holivudski osmeh.

Marijin savet je da bi trebalo pre svega dobro hidrirati usne pre nanošenja bilo koje boje na njih.

- Isprobajte neku domaću piling kremu za usne, recimo pokušajte da pomešate maslinovo ulje, med i morsku so, a zatim stavite malo hidrantne kreme. Nakon 10 min spremni ste za njegovo veličanstvo -  crveni ruž - kaže Marija.

Njen drugi važan savet je da pronađite savršenu nijansu crvenog ruža u skladu sa vašim tenom.

Svaka žena treba da poseduje krv crveni ruž, koralno crveni ili crveni sa ljubičastom primesom. Za nanošenje počnite od sredine usana i nastavite ka uglovima. Popunite sve uglove za najbolje rezultate. Dakle, dok ne pronađete najbolji odgovarajući ton boje za svoje lice, budite slobodni da isprobate ove tri nijanse - savetuje Marija.

Crveni ruž šminka žena Foto: Shutterstock

Ona ističe da je treća važna stvar kod crvenog ruža da uvek morate da imate negovane obrve.

- Ako imate tanke ili pomalo divlje i potpuno ispunjene obrve, morate ih održavati urednim i lepo oblikovanim. Pokušajte da ne preterate u želji da budete fatalna žena. Prirodna nijansa pudera, ajlajner i maskara čine savršenu podlogu za nošenje najtoplijeg crvenog rumenila koje pristaje uz jak ruž - ističe Marija.

Ona je dodala da je još jedan detalj vrlo važan ukoliko je vaša omiljena boja ruža crvena, a to je da imate zdrave i lepe zube, jer ova boja karmina nikako ne pristaje uz osmeh iza koga će se pojaviti "problematični zubi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA