Gruba koža će biti prošlost: Tri pilinga iz kućne radinosti za stopala meka poput svile
Dolazi vreme bosih nogu i sandala
Bliži se vreme za sandale i gola stopala, a to znači i da je pravi trenutak za sređivanje kožu na petama. Dobra stvar je što vam za to ne treba uvek kozmetičar, već možete da sami napravite domaće pilinge za stopala.
Pomoću ovih pilinga, stopala će vam biti nežna i mekana, a ispucala i suva koža biće prošlost.
Kantarionovo ulje
Gruba koža stopala koja se peruta, posebno oko palčeva i na petama, nikako nije poželjna u toplim danima. Da je se rešite, pomoći će vam dva sastojka. Biće dovoljno da po kašiku šećera i kantarionovog ulja (najbolje domaćeg) pomešate u šoljici.
Tom smesom istrljajte sopala, a to možete da uradite i dok se tuširate. Sva zadebljanja će nestati i koža će biti blistava i glatka. Pritom, neće vam trebati ni posebna krema za stopala jer će ih kantarionovo ulje nahraniti. Postupak ponavljajte jednom nedeljno, odnosno po potrebi.
Limun
Pete mogu da ispucaju i zbog predugog stajanja, i zbog nedovoljnog unosa vode, zbog gojaznosti, neudobne obuće… Koji god da je razlog, pomoći će piling od soka limuna. Pomešajte kašiku braon šećera, kašičicu soka od limuna, po kašiku meda i maslinovog ulja i sve lepo sjedinite.
Lavor napunite mlakom vodom i držite desetak minuta noge u njoj da koža omekša. Onda stopala izmasirajte smesom koju ste napravili, pa isperite mlakom vodom.
Jabukovo sirće
Jabukovo sirće odlično deluje na našu kožu, pa i na kožu stopala. Od njega će pete biti baršunaste, a i pomoći će vam sa upornim gljivicama. U lavor sipajte mlaku vodu, pa dodajte šolju jabukovog sirćeta. Noge držite u vodi dok ne počne da se hladi, pa stopala obrišite mekim peškirom i isturpijajte ih.
Na kraju ih namažite kremom po želji, najbolje onom sa pantenolom, aloe verom ili vazelinom i obujte tanje pamučne čarape.
Video: Trik kako da za 20 minuta smanjite otok sa nogu
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.