Vazelin čini čuda za kosu, kožu i urasle nokte: U kombinaciji sa jednim vitaminom daće top rezultate

 
 ≫ 
  • 2

4 problema kod kojih vazelin može mnogo da pomogne

Nega stopala Foto: Shutterstock

Ispucala i isušena koža, kosa koja se lomi i puca, nokti koji su zadebljali i urastaju u meso... Većina žena se makar jednom u životu suočila sa nekim od navedenih problema, posebno u starijoj dobi kada organizam prestaje da proizvodi dovoljnu količinu kolagena koji je presudan za lepotu kože i noktiju.

Rešenje za svaki od navedenih problema je upotreba vazelina, zaboravljenog sredstva za negu koje je izgubilo bitku pod naletom reklamnih kampanja za skupe preparate.

U kombinaciji sa vitaminom E koji možete da kupite u svakoj apoteci, vazelin će za kratko vreme eliminisati problem suve kože i ispucale kose, dok će urasle zadebljale nokte omekšati tako da će svaki iskusniji pedikir moći da ih izvuče i sanira crvenilo na palčevima.

Sastojci:

  • 200 gr običnog apotekarskog vazelina
  • 2 kapsule vitamina E

U posudu sa vazelinom sipajte sadržaj kapsula vitamina E, pa sve dobro izmešajte kašičicom. Vazelin će dobiti malo tečniju teksturu, ali to ne bi trebalo da vas plaši – tako će biti praktičniji za upotrebu.

Ako je vaš problem ispucala i isušena koža...

Posle tuširanja nanesite tanak sloj vazelina sa vitaminom E na kožu, sačekajte da ga koža upije, pa obucite pidžamu. Praktikujte ovo svake večeri barem sedam dana zaredom – bićete oduševljeni rezultatima.

Ako su vaš problem ispucale pete...

Istuširajte se, pa na vlažna stopala umasirajte veću količinu vazelina sa vitaminom E. Odmah zatim navucite pamučne čarape i tako prespavajte. U toku noći koža će upiti vazelin, pa na čarapama neće ostati mastan trag.

foto Pixabay foto Pixabay

Sutradan uveče kamenom za pete blago istrljajte naslage, pa opet nanesite vazelin sa vitaminom E i obujte pamučne čarape. Praktikujte ovaj tretman barem 10 večeri zaredom – koža stopala će biti meka i nežna, a naslage na petama će se postepeno smanjivati.

Ako imate problema sa uraslim noktima...

Nokti koji urastaju u meso, najčešće na palčevima, mogu da izazovu veliki bol prilikom hodanja, posebno ako nosite obuću koja nije napravljena od prirodnih materijala. Ovom problemu posebno su skloni stariji ljudi, ali nisu pošteđeni ni mlađi, pogotovo ako imaju neku od autoimunih bolesti – dijabetes ili psorijazu.

Laserska operacija uraslih noktiju ne daje kod svih trajne rezultate, a ni redovan odlazak na pedikir neće uvek uroditi plodom ako su nokti previše zadebljali i ako su preduboko urasli u meso.

Da biste omekšali nokte i podstakli ih da rastu pravilno, svake večeri posle tuširanja u njih umasirajte vazelin sa vitaminom E. Potom obmotajte oko prstiju samolepljivu prozirnu foliju, obujte pamučne čarape i tako prespavajte.

Budite uporni – ovaj metod će dati rezultate posle barem tri nedelje svakodnevne upotrebe vazelina i folije. Da ne bude zabune – vazelin neće uticati na stanjivanje noktiju, ali će ih omekšati tako da će iskusni pedikir moći da ih izvuče specijalnim priborom i usmeri ih da rastu ravno.

Ako je vaš problem suva i ispucala kosa...

Posle svakog pranja kose na krajeve nanesite malo vazelina sa vitaminom E. On će odlično nahraniti vlasi i sprečiti isušivanje kose.

Maska, kosa, pranje kose, žena Foto: Shutterstock

Možete, takođe, da nanesete i vazelin sa vitaminom E umesto klasične maske za kosu, pa da kosu obmotate aluminijumskom folijom i frotirom, i ostavite da odstoji pola sata. Posle toga je dobro operite šamponom i ostavite da se osuši na vazduhu.

(Telegraf.rs)

Video: Odbrana Srba uhapšenih nakon sukoba u Banjskoj uložiće žalbu na optužnicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA