Nikol "srušila" Instagram svojom objavom: "Izbegavaju me jer im se gadim, nazivaju me čudovištem"

 
 ≫ 
  • 21

Mlada Puljanka oduševila javnost kada je odlučila da progovori o teškoj borbi sa aknama

Mlada Nikol Smoljan iz Pule ima težak oblik akni, a svojim primerom bori se protiv predrasuda.

Sedamnaestogodišnjakinja je hrabro istupila u javnost sa svojim estetskim i zdravstvenim problemom kada je na Instagramu objavila fotografije lica koje gusto prekriveno aknama, koje su pritom bolne.

Fotografije je napravila Marina Kaić, a nakon objave joj stižu poruke podrške, ali i mnogo upita devojaka koje prolaze kroz isti problem.

- Iskreno ni sama ne znam kako da počnem, ali već zadnjih par dana imam snažnu potrebu da podelim ovu priču sa ljudima. Smatram da bi o tome trebalo da se priča jer se tu ne radi toliko o fizičkom izgledu kao što će većina samo i primetiti (zbog čega im ne sudim). Ovde se radi o borbi. Borbi sa samim sobom. Ovo je ona vrsta borbe zbog koje samopouzdanje nemilosrdno pada u minus i vrsta gde svi "imaju" veću moć od tebe. Jer "ti ne vrediš". Gde "nemaš šta raditi napolju jer ti ni šminka ne pomaže". Gde "prijatelji" izbegavaju kafe i druženja na javnom mestu jer im se gadiš. Hvala na tome, na predrasudama i poniženjima. Nažalost, iz najbližeg kruga poznatih, onih od koje bi se očekivala podrška, potpuno je izostala.

Ovo je borba koja me je naučila da nisu svi ljudi koje sam smatrala prijateljima, zaista prijatelji. Zapravo sam shvatila da jedino što mogu jeste da budem zahvalna što sam na ovakav način morala da naučim šta znači biti prijatelj. I bilo bi mi drago, koliko god da je moguće da se priča o ovome. Ne o meni. Nego da se zapitate. Danas u našem društvu fizički izgled je jedino što vredi i što je potrebno. Stari, nema veze ako si glup bitno je da dobro izgledaš!!! Nas privlači spljni izgled i to je u redu, takvi smo po prirodi, ali to nije ključ za koji se trebaš vezati. Spoljni izgled se može iznenadno promeniti radi nekog uticaja baš kao što se to meni dogodilo, ALI ono što je unutar nas, e to je ono što se ne menja.

I za kraj… želim reći ljudima koji se nosi s istim stvarima poput akni, mitesera… To što sada imaš na licu je prolazno, a male duše koje su te odbacile radi toga jer si "čudovište" će se sa time nositi ceo život. Mala im je duša za lepu reč i podršku, ne stane im ništa dobro u usta jer su se zagadila ružnoćom. Nije to tvoja briga, nego njihova - zaključila je u svojoj objavi na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @nicol.smoljan on

Učenica Tehničke škole u Puli je ovim statusom koji je zaradio preko 20 hiljada lajkova odlučila da prkosi svim savršenostima koje su mladima nametnuti kroz društvene mreže i medije.

- Sve je počelo letos kada su se pojavile akne najpre na čelu, da bi se ubrzo proširile na celo lice, grudi i ramena. Počelo je da me boli. Bila sam očajna i najpre sam mislila da je u pitanju problem zbog ishrane. Izbacila sam mlečne proizvode, masnu hranu i slatko, ali poboljšanja nije bilo. Počele su da se stvaraju žute ljuskice, pa sam otišla kod dermatologa da vidim šta dalje. Dermatolog je rekla da je u pitanju bakterija, pa mi je prepisan antibiotik. Nakon što sam ga ispila, dobar deo akni se povukao, ali ih još ima. Još se borim - ispričala je za "24sata.hr".

Sada kaže da joj predstoje terapije i pregledi, a ono što joj najgore pada je upravo bol - pa se tako psihički priprema za svako pranje lica, a i dok spava mora da traži odgovarajući položaj.

Mlada Puljanka je odlučila da se izbori, a njen status naišao je na oduševljenje i podršku u čitavom regionu.

Video: Zašto volimo da gledamo ceđenje bubuljica

(T.T./Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    13. januar 2020 | 13:01

    Inače,lijepa je.Nadam se da će naći lijek .

  • Јасмина

    13. januar 2020 | 13:57

    Није пријатно гледати,али,то није разлог да је људи избегавају и вређају.Девојка је лепа сама по себи,а ово ће проћи уз доброг стручњака и адекватне лекове.Срећно драга девојко

  • Mihajlo

    13. januar 2020 | 12:22

    Znam kako joj je...Nema sta nisam probao, bezbroj lekara, kozmeticara, preparata i na kraju cak i bioenergeticare i nista. Pomirio sam se s tim i nadao se da ce proci kad-tad. Samopouzdanje bilo nula, prvu devojku imao tek sa 23. Ostali su oziljci i na dusi i na telu iz tog tinejdzerskog doba ali eto danas imam i zenu i decu. Nadam se samo da deca nece imati takvih problema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA