Kako razbiti jaje da se ljuska ne raspadne: Trik koji kuhinju održava čistom, a jelo sigurnim
Razbijanje jaja često može da ostavi nered u kuhinji, a nije retko i da ljuska jajeta završi ponekad u korici vaše torte. Jedan trik razbijanja jaja rešiće vas tog problema.
Kada kucnete sveže jaje o ivicu činije, ne razbijate samo ljusku. Tanka membrana koja okružuje belance i žumanca takođe puca, dozvoljavajući sitnim komadićima ljuske da se pomešaju sa tečnošću jajeta i dodaju neželjeno hrskanje jelu.
Umesto toga, razbijte jaje na ravnoj površini. Na taj način, membrana ostaje netaknuta, što znači da nema ljuske u vašem jelu.
Kako razbiti jaje da se ljiska ne raspadne?
Držite jaje u jednoj ruci i snažno ga lupite o tvrdu ravnu površinu poput radne.
Proverite mesto gde je puklo jaje: trebalo bi da vidite udubljenje i jednu bočnu pukotinu.
Stavite palčeve na obe strane pukotine i nežno razdvojte školjku. Bilo koje krhotine će se zalepiti za membranu, a neće pasti u posudu, piše "Realsimple.com".
(Telegraf.rs)
Video: Mogu li kokice da se kokaju u mleku?
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Iz iskustva
Nikada ne razbijajte jaje kako je ovde opisano jer imate velike šanse da use*ete kuhinju. Nemaju sva jaja tvrdu opnu i kada pukne ljuska sve se razlije.
Podelite komentar