Ove namirnice ne treba da stoje u frižideru: Kod nekoliko njih ljudi najčešće greše
Većinu namirnica, od voća i povrća, pa do mlečnih proizvoda, ljudi brzinom svetlosti pokušavaju da ih smeste u frižider, kako se slučajno ne bi pokvarile od prodavnice do kuće.
Ipak, ovaj momenat "panike" nije potreban za dosta namirnica, a da nismo ni svesni toga.
Ovih 10 namirnica treba sa razlogom da ostavite van ovog dela kuhinje, kako navodi "KitchenAid.com".
Paradajz
Neka vaš paradajz bude sočan, ukusan i spreman za sledeću pripremu, tako što ćete ih čuvati na sobnoj temperaturi, a ne u frižideru. Ovo je jedna od najčešćih greški u skladištenju hrane.
Krompir
Krompir je najbolje čuvati u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi, da bi sačuvao njegovu teksturu i ukus. Hlađenje ih može učiniti peskavim i previše slatkim zbog vlage.
Luk
Kada je izložen višku vlage u frižideru, luk je sklon da se brzo ubuđavi. Čuvajte luk na hladnom i suvom mestu i držite ga dalje od krompira. Vaš luk će ostati svež i spreman za upotrebu kad god vam zatreba.
Kiseli krastavci
Jedna sjajna stvar u vezi sa kiselim krastavcima je njihovo očuvanje. Mogu se čuvati u ostavi, oslobađajući vredan prostor u frižideru. Međutim, ako koristite one kupljene u prodavnici, obavezno proverite uputstva na pakovanju za sve zahteve hlađenja.
Krastavac
Za optimalno očuvanje krastavaca, izbegavajte da ih čuvate u frižideru, jer to može dovesti do toga da postanu vodenasti i da se razviju koštice. Umesto toga, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u ostavi ili na radnoj površini.
Jabuke
Jabuke mogu ostati sveže i ukusne do nedelju ili dve u nekoj korpici za voće. Nakon toga ih stavite u frižider kako bi duže sačuvali kvalitet.
Bobičasto voće
Da bi bobičasto voće duže vreme bile sveže, najbolje je da ih čuvate na sobnoj temperaturi van frižidera. Nagomilavanje vlage može oštetiti voće, pa se preporučuje da ih ne perete dok ne budete spremni za konzumiranje.
Čokolada
Izbegavajte da ostavljate čokoladu u frižideru, jer može da razvije zrnastu teksturu i vremenom izgubi ukus. Umesto toga, čuvajte je na hladnom i suvom mestu daleko od direktne sunčeve svetlosti da biste održali njen ukus.
Med
Ako držite med u frižideru, može postati tvrd i grudvast. Da bi zadržao onaj najbolji ukus i teksturu, ostavite ga na sobnoj temperaturi.
Beli luk
Da bi beli luk ostao svež, izbegavajte hlađenje, jer to može negativno uticati na njihovu teksturu. Čuvajte ih na hladnom i suvom mestu, poput ostave ili podruma, odvojeno od prostora za kuvanje, da biste postigli najbolji mogući rezultat.
(Telegraf.rs)
Video: Proverite da li i vi grešite kada perete brokoli?
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A. P
Najbolje cuvati u stomaku, i organima za varenje, onda je najtezije i najukusnije.
Podelite komentar