Jednostavan trik kako da odvojite belance od žumanca: Samo jedna "alatka" vam je potrebna
Ponekad ovaj proces može biti komplikovan, ali uz ovaj savet će vam to ići kao od šale
U brojnim receptima se desi da je u procesu pripreme potrebno da odvojite belanca od žumanaca i često to odvajanje bude - neuspešno.
Možemo da idemo klasičnim putem, prilikom razbijanja jajeta prvi pustite da "ispadne" belance, a žumance stavite u drugu činiju. Međutim, ako smatrate da niste vešti u ovome ili se desi da se žumance "razlije", onda će vam sigurno sledeći savet pomoći.
This is great tip.pic.twitter.com/ntiLc2APkw— The Best (@ThebestFigen) September 20, 2023
Sva jaja koja planirate da upotrebite stavite u jednu činiju. Posle toga sve što vam treba jeste flaša. Namestite grlo flaše na jedno žumance, polako je pritisnite jer ćete tako uvući žumance u flašu. I ne puštajte, već je sve vreme držeći prebacite u drugu činiju i onda pustite stisak. Žumance će ispasti i tako biti u drugoj činiji.
Uostalom, pogledajte kako to izgleda na snimku.
(Telegraf.rs)
Video: Kako pripremiti poširana jaja
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jedna bakica
Ceo zivot odvajam zumance od belanceta ljuskom od tog razbijenog jajeta.. Kucnem jaje,podelim ljusku na pola. Balance se samo izlije u pripremljenu posudu. U jednoj polovini ljuske ostane zumnce. Ukoliko je u toj polovini ostali jos malo belanceta, samo prebacim zumance u praznu polovini I prices zavrsen. Mnogo je jednostavnije nego opisivanje. A sad citave teorije I nauke o odvajanju zumanceta. Svasta.
Podelite komentar
Čitalac
Za tu alatku je Olja znala i bez vas
Podelite komentar
Čitalac
To je Olja znala i bez vas
Podelite komentar