Jednostavan trik kako da odvojite belance od žumanca: Samo jedna "alatka" vam je potrebna

 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

U brojnim receptima se desi da je u procesu pripreme potrebno da odvojite belanca od žumanaca i često to odvajanje bude - neuspešno.

Možemo da idemo klasičnim putem, prilikom razbijanja jajeta prvi pustite da "ispadne" belance, a žumance stavite u drugu činiju. Međutim, ako smatrate da niste vešti u ovome ili se desi da se žumance "razlije", onda će vam sigurno sledeći savet pomoći.

Sva jaja koja planirate da upotrebite stavite u jednu činiju. Posle toga sve što vam treba jeste flaša. Namestite grlo flaše na jedno žumance, polako je pritisnite jer ćete tako uvući žumance u flašu. I ne puštajte, već je sve vreme držeći prebacite u drugu činiju i onda pustite stisak. Žumance će ispasti i tako biti u drugoj činiji.

Uostalom, pogledajte kako to izgleda na snimku.

(Telegraf.rs)

Video: Kako pripremiti poširana jaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna bakica

    28. septembar 2023 | 16:34

    Ceo zivot odvajam zumance od belanceta ljuskom od tog razbijenog jajeta.. Kucnem jaje,podelim ljusku na pola. Balance se samo izlije u pripremljenu posudu. U jednoj polovini ljuske ostane zumnce. Ukoliko je u toj polovini ostali jos malo belanceta, samo prebacim zumance u praznu polovini I prices zavrsen. Mnogo je jednostavnije nego opisivanje. A sad citave teorije I nauke o odvajanju zumanceta. Svasta.

  • Čitalac

    28. septembar 2023 | 17:16

    Za tu alatku je Olja znala i bez vas

  • Čitalac

    28. septembar 2023 | 17:16

    To je Olja znala i bez vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA