Trik za brže odmrzavanje mesa: Rešenje nadohvat ruke

 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nije se jednom desilo da nam je potrebno da što pre spremimo obrok sa mesom iz zamrzivača. Nenadani gosti, glad ili bilo koja slična situacija traže brza rešenja.

Pored stavljanja mesa pod hladnu vodu, čemu obično pribegavamo, tu je i trik sa aluminijumskom tacnom.

Stavite meso na tacnu ili tiganj od aluminijumskog lima. Aluminijum je odličan provodnik toplote i crpeće energiju iz okolnog okruženja u vaše smrznuto meso mnogo brže od drvene daske za sečenje ili drvene ili kamene radne površine.

Na ovaj način možete skratiti vreme odmrzavanja za oko 30 odsto. Takođe, može da se koristi i za zaleđene supe, čorbe i druga jela ili namirnice, prenosi "Seriouseats.com".

(Ona.rs)

Video: Najbolji roštilj za 1.maj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA