Ovo je pravi način kako da očistite pečurke, savetuju stručnjaci
Poznato je da svaku namirnicu pre kuvanja ili sirove konzumacije treba oprati. Ipak, da li neke namirnice mogu da budu izuzetak poput pečuraka?
Zaista, pitanje kako očistiti pečurke postalo je izvor zabune među mnogim kuvarima.
Trije stručnjaka, Emili Berner, Ketrin Snouden i Toni O'Nil objasnili su ovo mišljenje.
Na pitanje da li treba prati pečurke, dali su jednoglasan odgovor: Ne!
Svi stručnjaci se slažu da je prilikom čišćenja pečuraka najbolje izbegavati vodu.
- Sveže pečurke ne treba prati ili natapati pre kuvanja zbog njihove apsorpcije poput sunđera, što može dovesti do gubitka ukusa i vodenaste teksture. Ipak, postoji mnogo različitih vrsta pečuraka, a neke bolje podnose vodu od drugih - rekla je Snouden.
Sva tri profesionalca preporučuju korišćenje (uglavnom) metode hemijskog čišćenja koja uključuje nežno trljanje površine pečurke vlažnom, nenatopljenom krpom kako bi se uklonila vidljiva prljavština i ostaci zemlje.
Kako očistiti iseckane pečurke?
O'Nil preporučuje da ih čistite vlažnom krpom, Snouden savetuje da ih stavite pod hladnu vodu i da rukama nežno obrišete sve ostatke pre nego što ih temeljno osušite, a Berner kaže da uopšte nema potrebe da ih tad čistite, jer pečurke treba očistiti pre sečenja.
Šta god da radite, nemojte natapati pečurke.
(Telegraf.rs)
Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ZVEZDA
Ja se izvinjavam ali ja ovo ne mogu da usvojim kao savet. Da stavim u gulaš neoprane tj obrisane šampinjone?? Ja to ne mogu stvarno.
Podelite komentar