Ako spremate hranu u aluminijumskoj foliji, ovo morate da znate: Neki začini će pokvariti ukus
Nema ništa ukusnije od ribe, piletine ili povrća koji se kuvaju u sopstvenom soku, ušuškani u aluminijumsku foliju, ali bez pojedinih začina
Aluminijumska folija je nezamenljiva prilikom pripremanja ribe, belog mesa ili povrća u rerni.
Pored toga što omogućava upotrebu male količine ulja, ona pomaže da se namirnice kuvaju u sopstvenom soku, a uz dodatak začinskog bilja hrana postaje ukusnija.
Ipak, u nekim slučajevima nije preporučljivo koristiti alu-foliju kao podlogu za pripremu namirnica.
- Bez obzira na metod pripreme hrane koji koristite, ključno je osigurati da folija ne dođe u kontakt sa hranom koja sadrži dosta soli ili kiseline poput limuna, sirćeta ili soka od paradajza - kaže Stiven Čavez sa Instituta za kulinarstvo za sajt Martha Stewart.
Tehnolog Ali Mening objašnjava da će ovi sastojci izazvati nepovoljnu reakciju u kontaktu sa aluminijumskom folijom, menjajući ukus hrane.
Takođe, namirnice sa visokim sadržajem soli i kiseline mogu da izazovu oslobađanje aluminijuma i njegov prelazak u hranu, što predstavlja potencijalni rizik po zdravlje.
(Telegraf.rs)
Video: Za mlade domaćice idealan trik: Kuvar otkrio jednostavniji i brži način zavijanja sarmica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.