Evo gde treba da čuvate kečap: Napokon rešena misterija

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Da li ste kečap inače odlagali na "pravo" mesto?

Stara debata koja deli domaćinstva - gde treba čuvati kečap?

Dok mnogi tvrde da bi kečap trebalo da stoji u špajzu ili u kuhinjskim elementima, drugi misle da ostaje duže svež u frižideru.

Ali, nadamo se da će ovo staviti tačku na bilo kakvu raspravu - "Hajnc" je otkrio da kečap treba da se čuva u frižideru, ali mnogi obožavaoci nisu uvereni.

Na "Tviteru" se prehrambeni gigant oglasio juče vrlo kratkom objavom: "Za vašu informaciju: Kečap. ide. u. frižider!!!".

Na stotine fanova odgovorilo je da ga drže u visećim kuhinjskim elementima i da neće menjati metod.

- Postojao je samo jedan tačan odgovor, i sa zadovoljstvom možemo da podelimo sa ljubiteljima "Heinz Tomato" kečapa širom Velike Britanije da naš kečap mora da bude u frižideru - kaže Olivija Lenon, iz "Heinz Tomato Ketchup" za "Daily Mail".

- Iako smo svesni da su mnogi ljubitelji kečapa čuvali svoj kečap na policama, mi preporučujemo hlađenje nakon otvaranja. Ovo je najbolji način da opstane pikantan ukus našeg "Heinz" paradajz-kečapa koji poznajete i volite.

Dok se ne otvori, kečap može da stoji na polici. Međutim, pošto paradajz ima visoku kiselost, mora se staviti u frižider kada se otvori da ne utiče na ukus. Uprkos mišljenju stručnjaka, mnogi ne žele da menjaju svoju naviku.

Prema proizvođačima sosa, 41 odsto Britanaca pogrešno drži svoj paradajz-kečap na policama ili u kihinjskim elementima, a ne u frižideru.

- Nikada nisam držao kečap u frižideru. Uvek na radnoj površini - rekao je jedan obožavatelj.

- Ne, nije. Vi se držite proizvodnje, a ja ću se baviti potrošnjom - rekao je drugi.

- "Heinz" čak i ne zna gde bi njihov proizvod trebalo da se čuva - napisao je treći.

- Samo ga nosim u džepu. Nikad ne znaš kada bi mogao naići na užinu koja zahteva malo kečapa - našalio se drugi.

(Telegraf.rs)

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    29. jun 2023 | 14:27

    To je kao da majonez drzis otvoren napolju na 3o step,i ako u radnji stoji na polici ipak je sigurniji frizider.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA