Ako ste kupili tesne cipele, ova 2 jednostavna trika će vam pomoći da ih razgazite

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Od tesnih cipela do "Pepeljuginog efekta" savršenog kalupa za vas

Kupovina cipela, pogotovo za dame, nosi neku posebnu magiju, pogotovo ako smo spremne da "ulovimo" one o kojima maštamo.

Međutim, ne možemo se osloniti na to da će cipele uvek "sarađivati" sa nama, pa odlučimo da kupimo tesnu obuću i prepustimo se čuvenoj rečenici: "Ma, razgaziću ih".

Ipak, to rešenje za tesan kalup nekada nije efikasno. Odustajanje nije opcija, a kako bi put do cipela koje savršeno pristaju bio lakši i bezbolniji, dajte šansu ovim jednostavnim trikovima.

1. Trik sa fenom i čarapama

Iako je daleko od njegove namene, fen za sušenje kose može biti odlična "prva pomoć" kod ovog problema. Sve se svodi na činjenicu da se na toploti tela šire, a to je u ovom slučaju koža ili drugi materijal od kog je obuća napravljena.

Prvo što bi trebalo da uradite jeste da uzmete par debelih čarapa i ugurate ih u cipelu. Potom usmerite fen na uska mesta, tačnije tamo gde osećate da vas kalup obuće steže, koristeći srednju toplotu kako biste je omekšali.

Obično je potrebno nekoliko minuta da se cipela malo rastegne.

Fen nemojte držati strogo na jednom mestu, kako ne biste oštetili obuću. Povremeno ih obujte, kako biste videli da li se dovoljno rastegla, savetuje "Realsimple.com".

Patike i fen, sušenje patika, cipele, trik, fen za kosu, širenje cipela Osim za sušenje mokre obuće, fen može da posluži i da proširite tesne cipele; Foto: Shuterstock

2. Trik sa vazelinom

Ukoliko vas stežu cipele, možete da iskoristite vazelin ili neku drugu masniju kremu. Stavite malo vazelina na vrhove prstiju i njima pređite preko oboda cipela sa unutrašnje strane.

Potom obujte cipele i hodajte u njima pola sata po kući. Vazelin će omekšati unutrašnje rubove cipela, pa vam više neće biti tesne.

(Telegraf.rs)

Video: Probali smo: Može li se zagrevanjem skinuti nalepnica sa tegle?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    16. jun 2023 | 17:20

    Oproban metot star decenijama!!! Nakvasite novine rakijom ugurati u tijesne salonke i ostaviti da prenoce . I nemaš problem sa uskim cipelama !!! Pozzz iz CG

  • BASA

    16. jun 2023 | 17:32

    Još jedan stari trik ! Obučete mokre čarape i cipele i nosite po kući , posle sat vremena ih izujete ! Super udobne ! Probajte !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA