Evo zašto meso ne bi trebalo odmrzavati na sobnoj temperaturi

   
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Većina ljudi kada izvadi meso iz zamrzivača, stavi ga na pult kuhinje kako bi se brže odmrzlo, ne razmišljajući da li je to dobro.

Kako piše "Cleaneatingmag", meso ne bi trebalo da ostavljate duže od dva ili tri sata na sobnoj temperaturi. Recimo, kada se meso ostavi jedan dan na kuhinjskoj površini, može dostići temperaturu veću od četiri stepena, što izaziva ogroman rast bakterija.

Pored toga, opcija odmrzavanja toplom vodom nije dobra. Površinski sloj mesa se brže odmrzava i ulazi u proces kuvanja pod mlazom vrele vode. Zato je hladnija voda bolji način odmrzavanja.

Još bolji način je ostavljanje mesa u frižideru da se odmrzne, ukoliko ne žurite. Potrebno je da odstoji oko 24 sata u frižideru, nakon čega postaje spremno za pripremu.

(Telegraf.rs)

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA