2 saveta kako da jaja ne pucaju u toku kuvanja: Biće savršena za farbanje

   
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Širom naše zemlje i susednih država, domaćice se uveliko pripremaju za Vaskrs. To podrazumeva recepte koji će krasiti prazničnu trpezu, ali i pripremu jaja, koja, prema tradiciji, treba kuvati na Veliki petak.

Iako nema ničeg komplikovanog u kuvanju jaja, ipak često dolazi do toga da pucaju, te ih nije moguće farbati.

Srećom, i za ovaj problem postoji nekoliko saveta koje treba pratiti, a uspeh sigurno neće izostati.

Za vas smo pripremili dva trika pomoću kojih jaja u toku kuvanja neće popucati.

1. Ostavite ih na sobnoj temperaturi

Izbegavajte da stavljate jaja dikretno iz frižidera u šerpu da se kuvaju. Važno je da ih bar dva sata pre kuvanja ostavite na sobnoj temperaturi. Bitno je i da voda bude sobne temperature kada se u nju stave jaja, pa da se postepeno se zagreva, vodeći računa da ne ključa prejako.

2. So, sirće i kuhinjska krpa

Kako jaja ne bi popucala, pre nego što sipate vodu, na dno šerpe stavite kuhinjsku krpu, pa poređajte jaja. Na litar vode stavite kašiku soli i sipajte malo sirćeta. Promešajte i kuvajte jaja na uobičajen način.

(Telegraf.rs)

Video: Tri moderne i brze tehnike farbanja jaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA