Ovako pravilno treba procediti testeninu: Da li ste jedna od retkih osoba koja zna ovaj trik

   
Čitanje: oko 1 min.

Društvene mreže često pokazuju svetu raznorazne trikove koji olakšavaju svakodnevicu, pa tako nam ponekad otkriju nešto sasvim logično ili nešto što smo zbog navika propustili, a bilo nam je pred očima.

Kulinarstvo krije raznorazne trikove, tako i pravilne načine za pripremanje jela. Nedavno je na "Tiktok" profilu @tiger_lee_uk  podeljen savet za ceđenje testenine.

Ceđenje makarona uz pomoć poklopca ili tanjira zamenjeno je velikim cediljkama. Međutim, greške i tu nastaju.

Naime, umesto da se cediljka postavi u sudoperu i u nju izlije provrela voda sa makaronama, treba preokrenuti postupak.

Cediljka imitira činiju, te joj je oblik odličan da se postavi preko šerpe i ponovi se "stari način" ceđenja, tako što, držeći sediljku preko šerpe, iscedite višak vode.

Ovaj način je "ispravniji" zbog sušenja testenine. Kuvari navode da se na ovaj način makarone održavaju toplim i hlade se dosta sporije, zbog vruće šerpe. 

(Telegraf.rs)

Video: Trik za savršene lokne bez skupih difuzera: Potrebni su vam samo fen i kuhinjska cediljka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari