Zašto vrata u javnim toaletima ne dodiruju tlo: Razlozi su praktične prirode

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Postoji više razloga, među kojima je i higijena

Da li ste se ikada zapitali zašto vrata javnih toaleta ne dodiruju tlo? Ispostavilo se da postoji nekoliko sasvim validnih razloga.

Tiktoker koji koristi korisničko ime MattipStories (@mattipstories) izneo je tri razloga zbog kojih je ova pojava sasvim logična, svodeći ih na praktičnost, bezbednost, higijenu i naposletku cenu.

- Evo zašto vrata javnog kupatila ne dodiruju pod. Verovatno ste se u jednom trenutku pitali zašto vrata kupatila ne sežu skroz do poda. Ali zapravo postoji mnogo logičnih razloga zašto se to radi - započinje ovaj momak.

@mattypstories And now you know!🚽#bathroom#facts#themoreyouknow ♬ Paris - Else

- Prvo, ako se ikada dogodi hitan slučaj, bilo bi prilično lako videti šta se dogodilo i pomoći osobi - rekao je aludirajući na onesvešćivanje u toaletu, što bi jako brzo uočile druge osobe kroz ovaj prostor između kraja vrata i poda.

- Drugo, znatno olakšava čišćenje. Javna kupatila se koriste prilično često, što znači da ih je potrebno čistiti više puta tokom dana, a prostor ispod vrata to znatno olakšava - objašnjava drugi razlog koji se tiče higijene.

- I konačno, mnogo je jeftinije kupiti vrata koja imaju "odsečen" deo nego cela vrata - ukazujući na cenu koju je neophodno platiti za određenu dužinu vrata.

Međutim, van ovih objašnjenja nameću se još neka, sasvim prirodna. Na primer, toalet sa ovakvim razmakom će se mnogo lakše provetriti i neprijatni mirisi će brže nestati.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA