Nekoliko smernica kako da vam dnevna soba ne izgleda natrpano nameštajem

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Par saveta šta bi trebalo da uradite, a šta ne.

Dnevna soba je jedna od najčešće korišćenih prostorija u kući pa je potrebno posvetiti dosta pažnje rasporedu nameštaja u njoj. Ponekad je odaja za zabavu, ponekad opuštajuće mesto za čitanje knjige ili za gledanje televizije.

Zato i ne treba da čudi što mnogi imaju problem kako da rasporede nameštaj u dnevnoj sobi. Dajemo vam smernice uz koje ćete lakše to da obavite.

Jedna od čestih grešaka je nedostatak prostora za sto. Bilo da je to zato što je soba mala pa nema mesta za njega, ili imate sto ali je uglavnom pun pa na njemu nema mesta ni za čašu. Pokušajte da koristite stakleni sto koji zauzima manje vizuelnog prostora.

A ako zaista nemate mesta za sto, postavite baštensku stolicu ispred sofe, piše From house to home.

dnevna soba Foto: Freepik

Ljudi više voli da sede okrenuti prema osobi sa kojom razgovaraju, a ne pored njih. Dok je velika sofa na jednom kraju idealna za gledanje televizije, nije i za razgovor. Da biste to omogućili postavite sofu i fotelje u krug, tako da ste svi okrenuti jedni ka drugima.

kuća, dnevna soba Foto: Unsplash

Izbegavajte komade nameštaja (sto, stolice ili fotelje) sa tri nogare. Deluje neujednačeno i jeftino.

Stan apartman dnevna soba nameštaj nekretnine Foto: Shutterstock

Izaberite tepih koji je dovoljno velik da nameštaj stane na njega. Sve nogare treba da budu na tepihu, van njega ili da prednje noge budu na njemu. Napomena: Ako izaberete opciju „sve noge van tepiha“, tepih bi trebalo da dođe tačno do ivice nogu stolice.

Povucite bar deo nameštaja od zidova tako da „lebdi“ u prostoriji. I nemojte sav nameštaj smestiti uz jedan zid jer će soba dobiti izgled neuravnoteženosti.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA