Provereni trik kuvara: Evo kako da pržite crni luk, a da se to ne oseti u celoj kući

   
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Crni luk je sastavni deo skoro svih jela. Luk daje poseban ukus i aromu jelima i gotovo da je svako jelo  nezamislivo bez njega.

Međutim, pored toga što većina plače kada ga seče, luk se pri dinstanju jako oseća i miris zna da ostane postojan i po nekoliko sati.

Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kog dolazi prilikom termičke obrade.

Ipak, postoji način pomoću kog ćete izbeći da se vaša kuća satima oseća na ovo povrće. Naime, trik je u sodi bikarboni.

Sve što treba da uradite jeste da isečete beli luk i spustite ga u zagrejan tiganj u koji ste prethodno sipali ulje. Zatim dodajte kašičicu sode bikarbone i sve promešajte.

Soda se neće osećati, a pored toga što će neutralisati miris, luk će vam biti i lakši za varenje.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    17. februar 2023 | 16:30

    Naravno da će se soda osećati

  • Snežana

    17. februar 2023 | 18:56

    Koji luk je u pitanju? Na početku pišete o crnom a na kraju o belom luku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA