Pica je specijalitet italijanske kuhinje pravljen od tankog testa na kojem se pored paradajz sosa mogu naći razne vrste sira, mesa, povrća, voća, začina.
U srednjem veku sluge su jele ostatke hrane svojih gospodara, što je bilo uobičajeno. Te ostatke bi stavili na parče hleba, prelili nekim sosom, začinili onim što bi imali pri ruci i stavili u pećnicu da se podgreje.
Paradajz je donet u Evropu iz Perua u 16. veku, a siromašno stanovništva iz Napulja je dodavalo paradajz svom jelu i stvorilo picu kakvu danas poznajemo.
Tako se za mesto porekla pice smatra upravo grad Napulj, a jedan stanovnik ovog italijanskog grada pokazao je na društvenim mrežama kako oni jedu picu.
Kako on demonstrira u videu, Italijani ne drže parče koje jedu na klasičan način jer tako vrh parčeta pada nadole.
Oni koricu parčeta savijaju sa obe strane i od parčeta prave nešto nalik fišeku, što čini parče pice praktičnijim za jelo.
(Telegraf.rs)
Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.