Napolitanac pokazao pravilan način na koji stanovnici Napulja jedu picu

 
  • 0

Pica je specijalitet italijanske kuhinje pravljen od tankog testa na kojem se pored paradajz sosa mogu naći razne vrste sira, mesa, povrća, voća, začina.

U srednjem veku sluge su jele ostatke hrane svojih gospodara, što je bilo uobičajeno. Te ostatke bi stavili na parče hleba, prelili nekim sosom, začinili onim što bi imali pri ruci i stavili u pećnicu da se podgreje.

Paradajz je donet u Evropu iz Perua u 16. veku, a siromašno stanovništva iz Napulja je dodavalo paradajz svom jelu i stvorilo picu kakvu danas poznajemo.

Tako se za mesto porekla pice smatra upravo grad Napulj, a jedan stanovnik ovog italijanskog grada pokazao je na društvenim mrežama kako oni jedu picu.

Kako on demonstrira u videu, Italijani ne drže parče koje jedu na klasičan način jer tako vrh parčeta pada nadole.

Oni koricu parčeta savijaju sa obe strane i od parčeta prave nešto nalik fišeku, što čini parče pice praktičnijim za jelo.

(Telegraf.rs)

Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA