Jaja su mnogima omiljena namirnica za doručak. Jedni ih jednu "na oko", drugi kao kajganu ili omlet, a treći vole poširana, koja su u poslednje vreme sve popularnija.
Međutim, ma koliko deluje jednostavno, mnogim domaćicama ne polazi za rukom da spreme poširana jaja.
Ali ako pratite naša uputstva, i vi ćete da se pohvalite kako znate da ih spremite, a da izgledaju kao iz restorana.
Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:
- sirće
- voda
- jaja
Kao što imate priliku da vidite, sve potrebno, verujemo, već imate kod kuće. Sirće i vodu pomešajte u razmeri 1:1, pa dodajte i jaja koja ste prethodno izvadili iz ljuske. Ostavite ih da stoje u toj tečnosti deset minuta.
Za to vreme u šerpu sipajte vodu i čekajte da prokuva.
Kada prokuva, kašikom vadite jaja i pažljivo ih spuštajte u kipeću vodu.
Kada su gotova, jaja služite na vama omiljen način.
U videu na početku teksta detaljnije pogledajte trik.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.