Trik pomoću kog ćete napraviti savršena poširana jaja

 
  • 0

Jaja su mnogima omiljena namirnica za doručak. Jedni ih jednu "na oko", drugi kao kajganu ili omlet, a treći vole poširana, koja su u poslednje vreme sve popularnija.

Međutim, ma koliko deluje jednostavno, mnogim domaćicama ne polazi za rukom da spreme poširana jaja.

Ali ako pratite naša uputstva, i vi ćete da se pohvalite kako znate da ih spremite, a da izgledaju kao iz restorana.

Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:

  • sirće
  • voda
  • jaja

Kao što imate priliku da vidite, sve potrebno, verujemo, već imate kod kuće. Sirće i vodu pomešajte u razmeri 1:1, pa dodajte i jaja koja ste prethodno izvadili iz ljuske. Ostavite ih da stoje u toj tečnosti deset minuta.

Za to vreme u šerpu sipajte vodu i čekajte da prokuva.

Kada prokuva, kašikom vadite jaja i pažljivo ih spuštajte u kipeću vodu.

Kada su gotova, jaja služite na vama omiljen način.

U videu na početku teksta detaljnije pogledajte trik.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA