Večita kuhinjska debata: Da li je potrebno da se potopi ili ispere suđe pre ređanja u mašinu?

 
  • 0

Ako primetite da vaše posuđe loše miriše ili da iz mašine za pranje sudova dopire neprijatan miris, to može biti posledica toga što ne ispirate sudove

Ako ste se ikada pitali da li je postoji razlog za ispiranje i natapanje prljavog posuđa pre nego što ga stavite na pranje u mašinu za sudove, odgovor je: da, postoji. Trebalo bi da isperete svoje posuđe, posebno ako je na njemu zapečena hrana za koju će možda biti potreban dodatni napor da se ukloni.

- Ako imate ostatke hrane koji su se skorili ili velike komade ostataka zalogaja na sudovima, sigurno ćete želeti da ih ostružete i dobro isperite - kaže Keti Kohun, stručnjak za čišćenje, i navodi da, ako želite čisto suđe, morate da isperete stare sosove, umake ili zašećerene mrvice kolača.

Međutim, ako planirate da "pustite" mašinu ubrzo nakon jela ili kuvanja, Kohun kaže da ispiranje i namakanje možda neće biti potrebno.

Ako primetite da vaše posuđe loše miriše ili da iz mašine za pranje sudova dopire neprijatan miris, to može biti posledica toga što ne ispirate sudove. 

- Čestice hrane mogu da akumuliraju u odvodnom filteru, crevu za odvod, dodatku za prskanje ili na nekom drugom mestu u mašini za pranje sudova, što može da izazove mirise. Miris bi mogao da postane prilično užegao ako su se zaglavile čestice ostataka od ribe, jaja ili druge hrane jakog mirisa.

Tako da, što se tiče onih koji ne misle da je prethodno ispiranje ili namakanje posuđa neophodno pre nego što ga stavite u mašinu za pranje sudova, čini se da je sigurno reći da to mora da se radi i da će nekoliko dodatnih minuta izdvojenih za ispiranje posuđa dugoročno isplatiti, poručuje "Yahoo Life".

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA