Činjenice koje će vam pomoći da razbijete zabludu o niskokalorijskim zaslađivačima
Na taj način pomažu u kontroli telesne težine. Ljudi se odlučuju za ovu opciju, kako bi i dalje uživali u slatkim namirnicama i pićima sa manje ili apsolutno bez kalorija, a pritom i dalje pratili svoju kilažu.
Za razliku od običnog šećera, niskokalorijski zaslađivači proizvode sladak ukus bez ikakvog uticaja na nivo šećera u krvi. Time predstavljaju idealno rešenje za osobe sa dijabetesom ili poremećenom tolerancijom na glukozu.
Iako se niskokalorični zaslađivači ponekad smatraju modernim sastojcima, činjenica je da se koriste već više od jednog veka. Zbog svoje visoke moći zaslađivanja, a malom količinom energije, niskokalorijski zaslađivači imaju veliku prednost kao dodaci hrani i piću, jer eliminišu ili znatno smanjuju unos kalorija.
Niskokalorijski zaslađivači nude efikasan metod smanjenja energije odabranih namirnica, uz istovremeno održavanje njihove nutritivne vrednosti. Namirnice niske energetske vrednosti obezbeđuju manje kalorija u istoj količini hrane i mogu da doprinesu smanjenju unosa energije, a samim tim i težine.
Bilo da se koriste samostalno ili u kombinaciji, niskokalorijski zaslađivači ne utiču na naše varenje i nisu štetni po naše zdravlje. Mešanjem različitih zaslađivača samo utičemo na kvalitet slatkoće i na koji način će se on osećati u ustima. Time možemo doprineti da sladak ukus bude bogatiji i sličniji običnom šećeru.
(Telegraf.rs/PR)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.