Vreme je krsnih slava: Evo kako da napravite najukusnije žito

  • 2

Svako domaćinstvo širom Srbije najsvetije praznike praznuje na neki svoj način. Neko se vodi jednostavnošću, a neko raskošem. Neko neguje tradiciju svojih predaka, a neko se ipak vodi savremenim i modernim načinom. Ali ono što je najbitnije, svako slavsku trpezu svako pripremi s puno ljubavi.

Uz slavski kolač i vino, na trpezi se uvek i nađe žito. I te kako ukusno.

Potrebne su vam pšenica, šećer u prahu i orasi.

Nakon što skuvate određenu količinu pšenice i lepo je iscedite, izmeljite je u čemu god da imate: blender, secko, mašina za mlevenje mesa... Dodajte po želji mlevene orahe i šećer, sve lepo sjedinite, servirajte i to je to.

Uživajte!

U komentarima nam pišite kako vi spremate slavsko žito.

(Telegraf.rs)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    15. decembar 2022 | 11:39

    Ja uvek narendam muskantni orah.On daje zitu specifican ukus.

  • MJ

    15. decembar 2022 | 16:02

    To bas nije to. Kolicina zita treba da bude ista kao i kolicina oraha, mozda malo manje secera u prahu nekoliko vanil secera i muskatni orah. Naravno, zito treba dobro skuvati i ocediti pre mlevenja, E onda je to to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA