Vreme je krsnih slava: Evo kako da napravite najukusnije žito
Svako domaćinstvo širom Srbije najsvetije praznike praznuje na neki svoj način. Neko se vodi jednostavnošću, a neko raskošem. Neko neguje tradiciju svojih predaka, a neko se ipak vodi savremenim i modernim načinom. Ali ono što je najbitnije, svako slavsku trpezu svako pripremi s puno ljubavi.
Uz slavski kolač i vino, na trpezi se uvek i nađe žito. I te kako ukusno.
Potrebne su vam pšenica, šećer u prahu i orasi.
Nakon što skuvate određenu količinu pšenice i lepo je iscedite, izmeljite je u čemu god da imate: blender, secko, mašina za mlevenje mesa... Dodajte po želji mlevene orahe i šećer, sve lepo sjedinite, servirajte i to je to.
Uživajte!
U komentarima nam pišite kako vi spremate slavsko žito.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mima
Ja uvek narendam muskantni orah.On daje zitu specifican ukus.
Podelite komentar
MJ
To bas nije to. Kolicina zita treba da bude ista kao i kolicina oraha, mozda malo manje secera u prahu nekoliko vanil secera i muskatni orah. Naravno, zito treba dobro skuvati i ocediti pre mlevenja, E onda je to to.
Podelite komentar